Daniel Buda: "INS confirmă dezastrul politicilor guvernului PSD-ALDE!"

Daniel Buda: "INS confirmă dezastrul politicilor guvernului PSD-ALDE!"
Daniel Buda, europarlamentar PPE | Foto: © European Union - Source: EP

În timp ce producătorii locali nu reușeșc să își valorifice marfa din cauza politicilor falimentare ale Guvernului PSD-ALDE, piața internă este bombardată cu produse din alte țări, de o calitate inferioară de multe ori, comparativ cu produsele autohtone.

Conform celor mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică, deficitul comercial al României a explodat. Astfel, deficitul comercial a avansat cu 16,8% anul trecut, faţă de anul anterior, până la 15,1 miliarde euro. În 2017, deficitul comercial a fost de 12,96 miliarde euro. După primele 11 luni ale anului 2018, deficitul comercial a crescut cu 18,2%, faţă de aceeaşi perioadă dn 2017, la 13,4 miliarde de euro. În 2018, exporturile au însumat 67,732 miliarde euro, iar importurile au fost 82,865 miliarde euro. Astfel, faţă de anul anterior, exporturile au crescut cu 8,1%.

"Guvernul PSD-ALDE îngroapă producătorii locali, sprijinind importurile masive. Doar în sectorul agricol, importurile de alimente au fost de peste 5 miliarde de euro. Altfel spus, banii românilor în loc să ajungă la fermierii din țara noastră, iată că aceștia sunt făcuți cadou lanțurilor mari de magazine din statele de peste tot! România este tot mai dependentă de produsele de carne, de legumele și de fructele din statele membre, în ciuda producției record pe care a avut-o. Din nefericire, nu doar că importăm cantități enorme de produse alimentare, dar acestea sunt de calitate net inferioară, față de cele autohtone, descurajând în același timp producătorii locali. Mai mult, politica din acest sector nu încurajează valorificarea produsului agricol în așa fel încât să ajungă la nivelul produselor agroalimentare performante. Drept urmare, se sprijină exportul de materie primă, românii ajungând să cumpere produse finite din export realizate din materie primă autohtonă, la prețuri extrem de ridicate. Această situație paradoxală cauzează prejudicii incomensurabile agriculturii, dar și economiei în ansamblul ei", a declarat europarlamentarul PNL de Cluj, Daniel Buda. 

Cifrele record ale deficitului comercial reprezintă expresia falimentului politicilor guvernului PSD-ALDE, un guvern iresponsabil care pune piedici dezvoltării economiei naționale. Un guvern care permite ca România să ajungă o piața de desfacere pentru produsele din celelalte țări și care pune lacăt pe întreprinderile românilor!

Comenteaza