Daniel Buda: Președinția cehă a Consiliului UE susține aderarea României la Schengen

Daniel Buda: Președinția cehă a Consiliului UE susține aderarea României la Schengen

Ministrul Justiției din Cehia, Pavel Blažek, a declarat că atât el personal, cât și țara pe care o reprezintă susțin aderarea României la spațiul Schengen.

Europarlamentarul PNL / PPE Daniel Buda a anunțat că a primit asigurări de la Pavel Blažek, Ministrul Justiției din Cehia, țară care asigură președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, că susține aderarea României la Spațiul Schengen.

"Am subliniat, în cadrul discuțiilor cu Pavel Blažek din Comisia Juridică a Parlamentului European, necesitatea privind aderarea României la acest spațiu! Răspunsul prompt al Ministrului nu a întârziat să vină, acesta afirmând că «atât personal, cât și președinția Cehă, susținem intrarea României, Bulgariei și Croației în spațiul Schengen»”, a declarat Daniel Buda. 

"Aderarea României la Spațiul Schengen este un obiectiv asumat de Guvernul Ciucă. România a îndeplinit criteriile încă din 2011 pentru aderarea la acest spațiu, dar din diverse motive s-a tot amânat acest lucru", a mai precizat alesul european.

Iată și intervenția lui Daniel Buda din Comisia Juridică a Parlamentului European, în cadrul discuțiilor cu Ministrul Justiției din Cehia, Pavel Blažek:

 Daniel Buda: Președinția cehă a Consiliului UE susține aderarea României la Schengen


“Mulțumesc, domnule ministru, pentru expunerea făcută. Sunt absolut convins că împreună vom reuși să gestionăm în mod eficient dosarele pe care le avem pe masă. Aș dori să vă adresez o întrebare punctuală legată de ceea ce înseamnă aderarea României, Bulgariei și Croației la Spațiul Schengen. După cum știți, România este pregătită inclusiv din 2011 pentru această aderare. Avem toate condițiile tehnice îndeplinite și astăzi suntem furnizori de securitate și stabilitate în regiune. Ați vorbit în mod corect despre ceea ce înseamnă gestionarea unui flux de migranți masiv din Ucraina, România este în prima linie având graniță cu Ucraina și gestionăm foarte bine acest flux de migranți din poziția aceasta de furnizori de securitate de securitate, subliniez acest lucru. Din păcate, până în momentul de față, s-a refuzat intrarea României în spațiul Schengen. Săptămâna trecută, cancelarul Germaniei și-a exprimat opinia fermă, în sensul în care România, Croația și Bulgaria trebuie să intre în spațiul Schengen și mă interesează dacă la nivelul președinției cehe există un punct de vedere legat de acest aspect pentru că ținerea României mai departe în afara acestui spațiu este profund imorală și profund nedreaptă. Mulțumesc!”

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza