Video Daniel Buda pune presiune pe Comisia Europeană: „Fermierii din România suferă din cauza războiului din Ucraina”

Daniel Buda pune presiune pe Comisia Europeană: „Fermierii din România suferă din cauza războiului din Ucraina”

Eurodeputatul clujean, care este vicepreședintele Comisiei pentru agricultură și dezvoltare regională (AGRI), susține că fermierii români au suferit pierderi cu peste 20% mai mari decât media Uniunii Europene din cauza războiului de la graniță.

Potrivit europarlamentarului Daniel Buda, Comisia Europeană trebuie să vină cu măsuri clare de compensare a pierderilor.

„Este o chestiune care presează fermierii din țările aflate la granița cu Ucraina. Fermierii din aceste state se confruntă cu o presiune legat de ceea ce înseamnă prețul la cereale. În mod normal ele ar trebui să meargă în zonele din Africa acolo unde este mare nevoie de ele.

Rămânând în aceste state se pune o presiune pe ceea ce înseamnă prețul de vânzare a grâului, porumbului, etc. Fermierii de aici suferă niște pierderi de venit. Comisia Europeană s-a mai mișcat în ultimul timp, dar trebuie să vină cu măsuri de compensare a pierderilor.

România se află într-o situație delicată. Pierderile de venit ale fermierilor, deși în creștere, au fost cu 21% mai mari decât media Uniunii Europene. Asta creează dificultăți majore pentru fermierii din România din toate sectoarele”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Liderul PNL Cluj susține că este important să fie identificate toate mecanismele care sunt la dispoziție, în așa fel încât Comisia Europeană să vină cu măsuri noi pentru ce înseamnă sprijinirea acestor sectoare.

Comenteaza