Daniel Buda: "România, pustiită de guvernarea PSD-ALDE până și de ultima rază de speranță “într-o adoua” zi mai bună!"

Daniel Buda: "România, pustiită de guvernarea PSD-ALDE până și de ultima rază de speranță “într-o adoua” zi mai bună!"
Daniel Buda, europarlamentar PPE | Foto: © European Union - Source: EP

Deficitul bugetar excesiv, bazarea societății doar pe consum și lipsa investițiilor fac din România guvernată de PSD-ALDE, un stat slab și expus unei permanente crize economice, sociale și morale, susţine europarlamentarul PNL de Cluj, Daniel Buda.

"Deficitul actual al României, cel mai mare din ultimii 6 ani, arată lipsa acută de viziune precum și lipsa de fezabilitate a măsurilor luate în ultimul timp. România riscă declanșarea procedurii de infringement pentru deficit bugetar excesiv. Lipsa atragerii fondurilor europene grație aceleiași incompetențe, combinată cu deficitul bugetar, creșterea prețurilor la alimente și utilități, îi vor transforma inevitabil pe români în săracii Europei. Până nu demult, România era recunoscută ca o țară puternic industrializată în care sectoare precum metalurgia sau industria chimică concurau cu succes cu oricare altă piață de la nivel european sau internațional. Dacă în anul 1990 România înregistra 6,5 milioane de cetățeni care munceau în industrie, la ora actuală discutăm de câteva sute de mii care, mulți dintre aceștia, sunt pe punctul de a se pensiona. Asta în timp ce zeci de mii de tineri iau anual calea Europei în speranța că își pot găsi locuri de muncă și salarii care să le permită să ducă un trai mai bun decât la ei în țară. Efectele desființării școlilor de meserii se resimt puternic în ultimii ani, învățământul din România devenind inevitabil o mașinărie cu filon pur teoretic. Din lipsă de forță de muncă calificată, investitorii, inclusiv cei români, preferă să își dezvolte afacerile în state care au învățat că nu doar diploma te face om ci și meseria. România înregistrează în acest moment, pentru a patra lună consecutivă, un declin al activității din industrie, acest lucru având un puternic impact negativ asupra economiei", a declarat Buda. 

Europarlamentarul mai spune că degeaba Liviu Dragnea se laudă cu creșteri economice spectaculoase dacă acestea sunt rezultate aproape exclusiv din consum.

"Industria este pe butuci, la fel și economia, iar șansele de redresare sunt tot mai scăzute. Vedem în schimb umbrele fostelor fabrici și uzine comuniste pe care, din nefericire, ne-ați adus în situația disperată de a le regreta. Atunci, România însemna ceva din punct de vedere industrial. Astăzi, din cauza PSD și ALDE, suntem gunoiul Europei, un gunoi al cărui miros pestilențial alungă peste graniță și ultimele rămășițe ale profesioniștilor de altă dată, rămânând în urmă o Românie pustiită și de ultima rază de speranță într-o adoua zi mai bună.
Săracă țară bogată!", conchide Daniel Buda.

Comenteaza