Video Daniel Buda, semnal de alarmă referitor la încercarea de deturnare a protestelor din partea unor politicieni: „Profită de momentele de criză, dar nu au soluții”

Daniel Buda, semnal de alarmă referitor la încercarea de deturnare a protestelor din partea unor politicieni: „Profită de momentele de criză, dar nu au soluții”
| Foto: Facebook.com/MEPDanielBuda

Transportatorii și fermierii protestează deja de câteva zile pe străzile din România, inclusiv la Cluj. Liderul AUR, George Simion, și senatoarea Diana Șoșoacă, au încercat să se alăture protestatarilor, dar nu s-au bucurat de prea mare succes.

Cei doi politicieni au fost huiduiți de protestatari, zilele trecute, la Chiajna: ”Tu ai venit la voturi acum”, ”Unde erai când ne era greu?”, ”Nu ne fura protestul”, ”Simion, lasă-ne protestul”, ”Simion, acasă!”, au strigat manifestanții la liderul partidului AUR, iar de șefa SOS România nici n-au vrut să audă.

Europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European și preşedinte PNL Cluj, susține că partidele extremiste sau populiste încearcă să profite de nemulțumirile oamenilor și de starea de tensiune creată, doar în scop electoral, fără a veni cu vreo soluție concretă.

Într-o discuție pe care am avut-o seara trecută cu Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, care are acces la informații și la imaginea de ansamblu, am discutat cât de prezente sunt aceste chestiuni în zona de Tik-Tok și cât rău ne fac nouă, prin simpla participare sau simpla prezență a lui Simion sau a doamnei Șoșoacă în rândul protestatarilor, și care vin și spun până la urmă minciuni pe care le distribuie prin intermediul mesajelor video și fac foarte multe vizualizări. Sau pun sub semnul întrebării ceea ce înseamnă apartenența la Uniunea Europeană. Aceste lucruri trebuie avute în vedere.

Știm foarte bine că partidele extremiste nu au soluții la diversele probleme care apar la nivel național sau european, însă profită de aceste momente de criză, se urcă pe aceste crize încercând să-și facă adepți, dar fără să aibă niciun fel de soluții. Trăim într-o democrație și fiecare poate spune ce vrea, dar atâta vreme cât ai aceste partide extremiste care pun problema ieșirii din UE sau din NATO. Am atras atenția asupra acestor aspecte. Și în Germania se întâmplă astfel de lucruri, nu doar în România. Aceste curente nu fac altceva decât să ducă la o disoluție a statului”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Comenteaza