Daniel Buda: Vor exista plăţi directe în agricultură şi după 2020

Daniel Buda: Vor exista plăţi directe în agricultură şi după 2020
Europarlamentarul Daniel Buda a declarat joi, la Zalău, că plăţile directe în agricultură vor exista în România şi după 2020, la nivelul Uniunii Europene existând discuţii doar privind o eventuală plafonare a valorii sprijinului acordat.

"Ceea ce este important de reţinut pentru fermieri este faptul că vor exista plăţi directe şi după 2020, care se vor da fie pe fermă, fie vor putea cunoaşte o abordare de plafonare din partea Uniunii Europene, fie un sistem de degresivitate. Cu alte cuvinte, cu cât ferma este mai mare, cu atât subvenţiile vor scădea, pentru că se merge pe ideea de a se acorda subvenţii într-un cuantum mai mare pentru fermele care sunt mici şi mijlocii, apreciindu-se că fermele mai mari au mai puţină nevoie de această subvenţie", a declarat Daniel Buda, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute joi, la Zalău.

Potrivit acestuia, pentru a putea beneficia de aceste plăţi directe şi în viitor este absolut necesar să avem cadastrul general finalizat la nivel naţional.

Europarlamentarul a precizat că la Bruxelles există discuţii privind plafonarea ajutorului la 60.000 euro pe fermă, sprijin ce ar putea creşte până la 100.000, în condiţiile în care se pune în discuţie pierderea unor locuri de muncă.

Daniel Buda face în acestă săptămână un turneu în judeţele regiunii de nord-vest pentru a avea întâlniri cu fermierii şi a discuta probleme pe care aceştia le au, în perspectiva unei întâlniri pe teme de agricultură pe care Partidul Popular European o va organiza, în luna martie, la Valencia, la eveniment urmând a participa şi comisarul european pe agricultură, Phil Hogan.

"Noi, cei de la PPE, pregătim un document de lucru pe componenta de agricultură, care va fi discutat la Valencia, în perioada 8-9 martie şi ne interesează să vedem exact care sunt problemele 'de la firul ierbii' ale fermierilor, care să poată să cunoască o rezolvare la nivelul regulamentelor europene, în condiţiile în care discutăm despre noua Politică Agricolă Comună, după 2020", a mai Daniela Buda, la conferinţa de presă de la Zalău.

 

Comenteaza