Daniel Constantin e depăşit de vremuri. Încă se războieşte cu premierul Emil Boc

Daniel Constantin e depăşit de vremuri. Încă se războieşte cu premierul Emil Boc
Co-preşedintele ALDE, Daniel Constantin, pare a avea probleme cu poziţionarea în timp. Altfel nu se poate explica de ce crede că clujenii n-ar trebui să-l mai voteze pe Emil Boc primar pentru că acum două legislaturi a fost un premier slab.

De regulă oamenii decid dacă îi prelungesc sau nu mandatul unui primar în funcţie de ce a făcut respectivul în mandatul anterior. Nefiind, probabil, la curent cu realizările, respectiv eşecurile lui Boc în calitate de lucrător în clădirea de pe Calea Moţilor, co-preşedintele ALDE, Daniel Constantin a apreciat că clujenii ar trebui să-l dea jos din funcţie pentru că, până acum patru ani, a fost un şef de guvern slab. „Sunt surprins de gradul de încredere de care se bucură Emil Boc în sondaje. De regulă politicienii sunt apreciaţi în funcţie de cea mai vizibilă activitate a lor, or cea mai vizibilă activitate a lui Emil Boc a fost cea de premier", a spus Constantin, după care a molfăit aceleaşi vechi argumente care ar demonstra cât de catastrofal a fost cabinetul Boc comparativ cu ultraperformantul guvern Ponta.

„În 2009 România a avut cel mai mare deficit bugetar, de aproape 9%. S-au făcut investiţii fără să se asigure că vor exista şi venituri pe măsură. Prin comparaţie, în 2015, Victor Ponta a adus România la cel mai mic deficit bugetar din ultimii ani. În 2009 s-a luat un împrumut de la FMI de 20 de miliarde de euro şi totuşi creşterea economică a fost nesemnficativă. În 2015 am fost în primele patru, cinci locuri din Europa la creştere economică. Singura creştere de salarii a avut loc în 2015, asta după ce, cu mari eforturi, am făcut dreptate românilor, reîntregindu-le salariile tăiate de Boc, am readus TVA-ul la 20%, după ce îl mărise Boc. În concluzie, există soluţii mult mai bune decât Emil Boc", a conchis Constantin.

Cu toate acestea, el nu a putut spune care este „soluţia mai bună" pe care o va propune ALDE pentru primăria clujeană. „Candidatul ALDE pentru funcţia de primar va fi stabilit în zilele următoare. Termenul de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale e 26 aprilie, aşa că nu avem de ce să ne grăbim. În câteva zile vom anunţa candidaţii ALDE la toate primăriile dn judeţul Cluj", a spus Constantin. El n-a dorit să spună nici care va fi targetul electoral pe care conducerea centrală îl va impune filialei judeţene clujene. „E o problemă internă de partid", s-a limitat el să declare.

Dar ciudăţeniile fostului subordonat al puşcăruiaşului Dan Voiculescu nu s-au oprit aici. După ce a tratat precum vulpea strugurii ratarea agăţării de locomotiva electorală PSD, Constantin a oferit o garanţie cel puţin ciudată pentru ceea ce el susţine că va fi longeviva viaţă politică a ALDE. „Noi nu vrem să păcălim electoratul cu tot felul de alianţe electorale cum a fost ARD-ul sau altele, noi mergem pe propriile picioare şi vă garantez că ALDE va rezista foarte mult pe scena politică pentru că e membră a familiei politice europene cu acelaşi nume, ALDE. Suntem singurul partid din ALDE care are exact acelaşi nume, ALDE", s-a mândrit Constantin.

În opinia sa nici măcar cruciada împotriva justiţiei pe care o poartă omologul său din fruntea partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, nu va dăuna formaţiunii politice. „Domnul Tăriceanu militează pentru drepturile şi libertăţile cetăţeanului, militează pentru lupta împotriva corupţiei, de aceea lupta sa se confundă cu o luptă împotriva celor care se luptă cu corupţia", a explicat Constantin. El a fost susţinut de co-preşedintele ALDE Cluj, deputatul Steluţa Cătăniciu. „ALDE militează pentru respectarea drepturilor fundamentale ale omului. Într-un stat de drept, justiţia nu se poate face pe sistemul scopul scuză mijloacele", a adăugat Cătăniciu.

Constantin nu uită nici faptul că guvernul din care a făcut parte a trebuit să se dea deoparte pentru a face loc unui guvern tehnocrat, aşa că nu e de mirare că dă cu cabinetul Cioloş de toţi pereţii. „Îl cunosc foarte bine pe domnul Cioloş şi îl apreciez în mod deosebit, dar nu e normal să facă el singur treaba tuturor miniştrilor. Noţiunea de tehnocrat, de specialist a fost total decredibilizată de acest guvern. În afară de premier, de vicepremierul Dâncu şi poate de ministrul Borc, dar el apare rar, toţi ceilalţi miniştri, de câte ori devin vizibili, fac gafe. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, mi-a fost secretar de stat şi a fost un foarte bun profesionist, dar se pare că trecerea spre zona managerială e dureroasă. E sfârşitul lunii martie şi nu s-au dat subvenţiile pentru agricultură, nu e deschisă nicio măsură pe fonduri europene. De fapt niciun minister n-a deschis nicio finanţare, doar măsura pe cercetare e deschisă. Nu s-a făcut buget pentru irigaţii", a reclamat Constantin.

 

Comenteaza