De ce a fost Cîțu în Ucraina în altă zi decât premierul Ciucă și Ciolacu? Explicațiile fostului lider PNL

De ce a fost Cîțu în Ucraina în altă zi decât premierul Ciucă și Ciolacu? Explicațiile fostului lider PNL
| Foto: digi24.ro

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat că a văzut discuţii ”bizare” în România privind vizitele făcute în două zile consecutive de oficialii români în Ucraina, dar că acest lucru arată, de fapt, susţinerea pe care ţara noastră o are pentru statul vecin.

Florin Cîţu a declarat, joi seară, la Digi24, că pentru preşedintele Ucrainei vizitele oficialilor români înseamnă susţinere pentru cauza Ucrainei. 

”Pentru Zelenski, înseamnă că România a trimis în două zile înalţi oficiali pentru a arăta susţinerea pe care o avem pentru cauza  Ucrainei. Eu aşa văd lucrurile. Au fost trei oficiali importanţi, doi, trei şi patru în ierarhia statului român, în  Ucraina, în două zile.  Am văzut în România discuţii bizare, din punctul meu de vedere, eu văd partea bună a lucrurilor, că am reuşit să avem, în două zile, să avem şi preşedintele Senatului, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, şi premierul să meargă în Ucraina”, a afirmat Florin Cîţu. 

 Preşedintele Senatului a mai precizat că vizita lui a fost programată încă de la începutul lunii aprilie. 

”Vizita mea fusese programată de ceva timp, invitaţia o primisem în 4 aprilie, am programat-o în jur de 12-13, pentru 20 prima dată, apoi am avut o discuţie cu premierul ucrainean care a spus că va fi în SUA pe 20 şi atunci am reprogramat-o pe 27. Nu a fost nicio altă problemă”, a menţionat Cîţu, potrivit news.ro.

Fostul lider liberal crede că astfel de vizite ale oficialilor români ar trebui să continue în Ucraina. 

”Cred că trebuie să continuăm cu aceste vizite, Ucraina are nevoie de susţinere şi fiecare din aceste vizite aduce subiectul în atenţia oamenilor”, a mai spus Florin Cîţu. 

Cîţu a fost miercuri în Ucraina, iar Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu şi Bogdan Aurescu în cursul zilei de marţi.  

Comenteaza