De ce ezită românii din Diaspora să se înscrie pentru votul la prezidențiale. R. Bogdan: "Guvernul Dăncilă nu-i iartă"

De ce ezită românii din Diaspora să se înscrie pentru votul la prezidențiale. R. Bogdan: "Guvernul Dăncilă nu-i iartă"
| Foto: realitatea.net

Europarlamentarul Rareș Bogdan susține că românilor din diaspora le e teamă să se încrie pentru a vota la alegerile prezidențiale pentru că se simt "vânați" de Guvernul PSD.

"Guvernul Dăncilă nu-i iartă pentru 10 august și-i vânează peste tot. Iată de ce ezită frații din Diaspora să se înscrie pentru votul la alegerile prezidențiale! Se tem de ticăloșiile de care sunt în stare bolșevicii 2.0", a afirmat europarlamentarul PNL.

"Am sesizat încă ceva: Dăncilă a fost azi la Forumul Românilor de Pretutindeni. În prima frază a anunțat că există o campanie de informare privind votul și cere extinderea termenului de înscriere - pentru a putea spune apoi că a încercat să-i ajute, dar ei nu vor să voteze!!! Păi iată de ce ezită! Îi vânează fiscul și cine știe ce mai pregătesc ăștia! Alfel nu stăteau la cozi 4-8 ore să voteze!! Revin: în fraza a doua, Dăncilă a anunțat că există niște programe de finanțare pentru Diaspora. Spuneți-mi dacă pricep eu bine că e o tentativă de mituire a celor din Diaspora", a declarat Rareș Bogdan.

Ambasadele şi consulatele României din străinătate vor trebui să îi identifice pe toţi românii stabiliţi în străinătate, pentru ca ANAF să-i poată înregistra în Spaţiul Privat Virtual (SPV), portal prin care Fiscul le va urmări rezidenţa fiscală şi le va comunica dacă au taxe de plătit în ţară, scrie evz.ro.

Ministerul Finanţelor a publicat un proiect de ordin în care susţine că este „necesară identificarea în străinătate, la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României, a persoanelor fizice în scopul înregistrării acestora ca utilizatori ai serviciului Spaţiul privat virtual”.

„Ideea este aceea de a simplifica foarte mult şi de a debirocratiza practic încă o zonă a ANAF şi mai ales pentru a îmbunătăţi relaţia statului pe zona de Fisc cu românii care trăiesc în afara ţării. Trebuie menţionat de la început că este o chestiune opţională şi este o măsură care să îi sprijine pe românii care doresc, opţional, să se înregistreze în sistemul pe care noi îl avem deja stabilit din 2018 la nivel naţional, acest sistem, acest Spaţiu Virtual în care deja peste un milion de români s-au înscris.

Este un număr foarte mare, dacă ţinem cont că la începutul anului 2018 erau, cred, sub 250.000 de români în acest sistem. Este, practic, o propunere pentru cei care trăiesc în afara ţării de a folosi un astfel de sistem, de a se înrola în acest sistem dacă doresc. Şi dacă acest lucru se doreşte, atunci, prin ambasade şi consulate, ei primesc acele parole pentru a intra în sistem, pentru a nu mai veni până în ţară pentru a lua aceste parole. E o simplificare, spunem noi, radicală. Şi este un mijloc de comunicare între stat şi contribuabil”, a declarat ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici.

Comenteaza