De ce nu avem prefect PNL la Cluj. Alin Tișe: „Nu poate fi decât incompetența celor de la București sau o rea voință a cuiva din conducerea centrală"

De ce nu avem prefect PNL la Cluj. Alin Tișe: „Nu poate fi decât incompetența celor de la București sau o rea voință a cuiva din conducerea centrală"

Alin Tișe (PNL) a precizat că nu are nimic cu actualul prefect UDMR sau cu naționalitatea acestuia, dar i se pare normal ca prefectul de Cluj să fie dat de partidul care a obținut cele mai multe voturi la alegerile din județ.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean (CJ), a comentat întârzierile în numirea unui prefect liberal la Cluj și a dat vina pe incompetența „celor de la București”.

„Aici nu poate fi decât incompetența celor de la București, care trebuie să facă procedurile, fie o rea voință a cuiva din conducerea centrală. Se știe că funcția de prefect este una politică, deci nu e o funcție cu examen cum era până acum, chiar formal cum era ea, deci, cu statutul de înalt funcționar public. Se tărăgănează inadmisibil, eu am avut o luare de poziție în forurile centrale (ale PNL - n. red). Am spus ce am avut de spus de-a lungul timpului cu privire la subiect. Mi-au dat promisiuni că se va întâmpla cât mai repede, iar eu cred asta”, a spus Alin Tișe.

Tișe: Nu discutăm despre naționalitatea prefectului 

„Din punct de vedere instituțional și al colaborării, n-am nimic să îi reproșez prefectului (István Szilárd Tasnádi - n. red.) și aici mă refer strict la calitatea dânsului de funcționar public și de jurist, nu mă refer la ceea ce s-a încercat să se speculeze, cu faptul că ar fi maghiar. Nu are nicio legătură. Eu am cerut atunci prefect PNL pentru că eu am considerat că e partidul care a fost legitimat prin cele mai multe voturi. Putea să fie un prefect maghiar de la PNL, nu discutăm despre naționalitatea prefectului. Discutăm despre formațiunea politică care, în urma voturilor clujenilor, ar fi obținut cele mai multe voturi. Pe acest considerent am spus că PNL ar fi îndreptățit să aibă un prefect. La momentul respectiv nu s-a considerat asta, am acceptat în final că dorința altora a fost să se facă altfel numirea, iar acum sunt convins că se va întâmpla cât mai repede chestiunea. Dacă mă întrebați despre persoană, la modul sincer, nu am discutat încă în partid despre cine ar putea fi. Am văzut variantele din presă. Nu am discutat în forurile noastre depre vreo persoană”, a precizat președintele CJ Cluj.

Preferă un jurist la Prefectură

„Îmi doresc o persoană activă, dacă se poate jurist, dacă nu, atunci nu. Sunt convins că PNL-ul are oameni suficient de maturi încât să înțeleagă funcția de prefect și suficient de bine pregătiți profesional, chiar dacă nu au un nume cu rezonanță în județul nostru. Pot să fie oameni foarte buni, la început de carieră. Eu, personal, nu am nicio opțiune și nici vreo preferință. Voi accepta orice variantă pe care partidul o va decide prin vot în forurile de conducere. Nu este o miză pentru mine cine este persoana”, a mai spus Tișe.

„Dacă se întârzie, poate să rămână actualul prefect”

„Poate foarte bine cum e acum, dacă tot se întârzie, să rămână mai departe chiar și actualul prefect (István Szilárd Tasnádi - n. red.), câtă vreme la nivel politic, instituțional, nu s-a luat o decizie finală... Iată că lucrurile continuă de câteva luni și, dacă se întâmplă așa, asta este, dacă decizia merge în această direcție. Cei care mă cunosc știu că nu am probleme cu naționalitatea prefectului”, a conchis Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Comenteaza