De la cine vrea să ia Ponta voturi în turul II

De la cine vrea să ia Ponta voturi în turul II
La momentul afişării rezultatelor exit-pollului, grupul social-democraţilor clujeni prezent la sediul partidului a avut o bucurie reţinută, aplauze modeste şi vociferări şi mai slabe.

În sediul PSD Cluj au aşteptat primele rezultate ale exit-pollurilor, printre alţii, preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, senatorul Alexandru Cordoş, inspectorul şcolar general Valentin Cuibus şi consilierul judeţean Dan Canta.

Cunoscând rezultatele vehiculate înaintea orei oficiale, Cuibus nu considera un rezultat de 40% sau sub 40% drept unul slab pentru Victor Ponta: "Ponta a zis că aşteaptă un rezultat ca la europarlamentare, adică 37,5%. Dacă va fi sub 37,5%, va fi o problemă. Dacă nu, nu".

Prima reacţie vocală i-a aparţinut lui Remus Lăpuşan. "Bravo Tăricene", a spus el în momentul în care postul Antena 3, la care se uitau social-democraţii, l-au anunţat pe Călin Popescu Tăriceanu ca fiind al treilea clasat, cu 6% din voturi. "Mă aşteptam să fie al treilea, la un 6-7%", şi-a explicat el entuziasmul.

Liderul PSD Cluj a pus reacţiile mai puţin vehemente ale colegilor săi pe seama oboselii.

"Suntem destul de obosiţi ca să ne putem bucura foarte tare, dar sunt convins că ne vom bucura în 17 noiembrie, împreună cu aliaţii noştri PUNR şi PC şi sper că mi se vor alătura şi alte partide. Ne gândim la domnul Tăriceanu, la Dan Diaconescu, la Gheorghe Funar şi la Constantin Rotaru de la alianţa socialistă", a enumerat Lăpuşan sursele din care speră că Ponta îşi va trage voturile necesare câştigării turului II de scrutin.

"Asta ştiam şi fără turul I. Să vedem în turul II ce se va întâmpla", a conchis Cuibus, făcând aluzie la rezultatul previzibil al scrutinului din 2 noiembrie.

 

Comenteaza