Decizie în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor: parlamentarii, miniştrii, prefecţii şi primarii pot fi comercianţi

Decizie în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor: parlamentarii, miniştrii, prefecţii şi primarii pot fi comercianţi
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, că parlamentarii, miniştrii, prefecţii şi primarii pot fi comercianţi persoane fizice, adoptând astfel o serie de amendamente la un proiect de lege depus de UDMR, raportul urmând să intre la vot final, Camera fiind for decizional.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare abrogarea unor dispoziţii din legea nr. 161/2003, în sensul eliminării calităţii de comerciant persoană fizică din rândul incompatibilităţilor cu calitatea de deputat sau senator, cu funcţia de membru al Guvernului, cu funcţia de prefect sau subprefect, dar şi cu funcţia de primar sau viceprimar, primar general sau viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte sau vicepreşedinte al consiliului judeţean.

Proiectul a fost iniţiat de cinci parlamentari UDMR, respectiv Csép Éva-Andrea, Márton Árpád-Francisc, Szabó Ödön, Fejér László-Ődőn, Tánczos Barna. Iniţial, propunerea legislativă a fost respinsă de Senat. La 12:30, acest raport va fi supus votului final al plenului Camerei, care e for decizonal.

 

Comenteaza