Deciziile USL VIDEO

Deciziile USL VIDEO
Prima sedinta a USL din 2014 a adus si primele decizii. Victor Ponta şi Crin Antonescu, liderii celor doua partide importante ale Uniunii, au informat astăzi ca referendumul pentru modificarea Constituţiei va avea loc odata cu alegerile europarlmentare, adica la finalul lunii mai. Ponta si Antonescu au explicat şi că alegerile prezendentiale vor avea loc cu 45 de zile înaintea expirării mandatului lui Traian Băsescu. Datele luate în discuţie sunt 2 sau 9 noiembrie.

Liderii Usl au treminat cu vancanta de iarna si s-au apucat serios de treaba . Astazi, in prima sedinta din 2014 a USL , liderii formatiunii au decis ca referendumul pentru revizuirea cinstitutiei sa fie in aceeasi data cu alegerile europarlamnetare si sa se desfasoare pe durata a doua zile , tocmai pentru a fi siguri ca la referendum se vor prezenta 50% plus unul dintre alegatorii inscrisi pe listele de vot. Constitutia revizuita taie multe dintre prerogativele presedintelui Romaniei. Una dintre prevederi arata ca presedintele este obligat sa il desemneze premier pe candidatul partidului sau aliantei cu cele mai multe voturi din Parlament.

"Este bine ca acest referendum sa se facă odată cu parlamentarele pentru că duce la o economie legată de cheltuielile cu referendum și alegerile europarlamentare", a spus Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj.

Liderul oppzitiei au criticat dur deciziile USL. PDL Cătălin Predoiu a declarat organizarea prezidenţialelor cu 45 de zile înainte de expirarea mandatului actualului preşedinte arată "disperarea" lui Crin Antonescu, de a ajunge la scaunul de la Cotroceni .

Vezi în materialul video ce spune Daniel Buda, preşedinte PDL Cluj.

Tot astazi Usl a anuntat ca numarul deputatilor din camera va fi delimitat la 300, pentru ca aceasta este numarul optim de deputati .

 

Comenteaza