Delegația Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR), la Primăria Cluj-Napoca. Ce s-a discutat

Delegația Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR), la Primăria Cluj-Napoca. Ce s-a discutat

Joi, 28 martie, în sala de sticlă a Primăriei Cluj-Napoca, edilul a primit vizita delegației Reprezentanței în România a Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR). Subiectele întâlnirii au vizat proiectele și sesiunile de coordonare derulate de către UNHCR în Cluj-Napoca, precum și sprijinul acordat de Primărie refugiaților găzduiți în Cluj-Napoca.

''Am discutat despre continuarea cooperării și a sprijinului oferit refugiaților din Ucraina și despre protecția oferită în Cluj-Napoca celor mai vulnerabili dintre noi. Primăria continuă programe precum cel de suport pentru plata chiriei, acordarea de servicii stomatologice gratuite și avem în vedere programe noi precum sprijinul lunar pentru copiii cu dizabilități.

Orașele devin mozaicuri de culturi, Clujul fiind recunoscut pentru multiculturalitatea sa și modul în care comunitatea noastră a învățat „arta de a trăi împreună”.

În anii 2022 și 2023, în semn de solidaritate și sprijin, Municipiul Cluj-Napoca prin colaborarea cu cetățenii, orașele înfrățite, instituțiile publice, mediul academic, mediul de afaceri și organizațiile non-profit din oraș a realizat demersurilor privind colectarea și achiziționarea de produse (produse alimentare, medicamente, produse de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte, stații radio, lanterne, materiale suport) și transportul acestora către cetățenii greu încercați'', a declarat edilul Emil Boc. 

Delegația Înaltului Comisariat ONU pentru refugiați (UNHCR) a fost compusă din:

Pablo Zapata – Reprezentantul UNHCR România
Andrea Groves – Șefa Biroului Suceava
Lauren Borgl – Ofițer Asociat de Protectie
Sitar Marian – Asociat Senior Pentru Protectia Copilului

Comenteaza