Demisia lui Florin Roman din fruntea Ministerului Digitalizării i s-a tras de la Cluj

Demisia lui Florin Roman din fruntea Ministerului Digitalizării i s-a tras de la Cluj
| Foto: playtech.ro

Rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David, a transmis clar că deja fostul ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, nu este licențiat al UBB, așa cum apare în CV-ul său.

În urma dezvăluirilor privind CV-ul său, Florin Roman și-a dat miercuri demisia din guvern.

Fostul ministru și-a trecut în CV-ul postat pe site-ul Camerei Deputaților, la capitolul studii, că este licențiat al Universității Babes-Bolyai Cluj Napoca, Științe economice, specializarea „Contabilitate și Gestiune Financiară” (1992-1996).

Rectorul UBB, Daniel David, a precizat însă că actualul ministru al Cercetării nu a urmat cursurile UBB și nu este licențiat al universității. Florin Roman a urmat cursurile unui colegiu din Alba Iulia și doar a dat un examen de absolvire la Universitatea Babeș-Bolyai, ceea ce nu înseamnă că este licențiat al universității.

„Din datele noastre, din arhivă, domnul ministru a făcut studiile la Alba Iulia, la un colegiu în cadrul universității de acolo și a venit la Universitatea Babeș-Bolyai pentru a susține examenul de absolvire pentru acel colegiu, în condițiile probabil - asta este o ipoteză a mea - că universitatea nu era încă acreditată atunci să ofere acea diplomă de absolvire.

Acesta era un învățământ de scurtă durată, un învățământ superior, dar de scurtă durată. În paralel, există la Universitatea Babeș-Bolyai un învățământ de lungă durată, care presupunea admitere, puteam recunoaște, din cei patru ani, studiile făcute la Alba Iulia și după aceea se dădea o teză de licență, dar nu s-a întâmplat acest lucru”, a explicat Daniel David miercuri, potrivit digi24.ro

Rectorul UBB i-a cerut lui Florin Roman să clarifice situația: „Noi i-am și transmis într-un fel domnului ministru că trebuie să corecteze în CV, iar discrepanțele care au fost să le explice”.

Precizările rectorului UBB au venit după ce publicația Libertatea a dezvăluit că Florin Roman și-a trecut în CV cursurile unei universități pe care nu a urmat-o.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza