Demisie în Consiliul Județean Cluj: „Nu îmi mai permite timpul să mă ocup și de asta”

Demisie în Consiliul Județean Cluj: „Nu îmi mai permite timpul să mă ocup și de asta”
| Foto: ZIUA de CLUJ

Consilierul județean Călin Cosma, ales pe listele Partidului Mișcarea Populară (PMP), și-a înaintat demisia din forul administrativ județean clujean, invocând motive personale.

Proiectul de hotărâre va fi pe „masa” consilierilor județeni ai Clujului în ședința ordinară de marți, 31 octombrie 2023.

Potrivit documentației, prin înscrisul înregistrat la Consiliului Județean Cluj cu nr. 41802/2023, Cosma Ovidiu Călin și-a înaintat demisia din funcția de consilier județean. Ca urmare a manifestării unilaterale de voință a lui Cosma Ovidiu Călin exprimate în sensul înaintării demisiei din funcția de consilier județean, mandatul de consilier județean ocupat de către aceasta încetează de drept în data de 20.10.2023, înainte de expirarea duratei normale.

„De la data încetării mandatului de consilier județean în cauză, acesta nu mai poate fi luat în calcul pentru constituirea cvorumului necesar pentru şedinţele autorităţii deliberative din care face parte, nu mai poate participa la vot în cadrul şedinţelor autorităţii deliberative din care face parte, precum şi în cadrul comisiilor de specialitate organizate de aceasta și nu mai are dreptul la indemnizaţia lunară”, se mai arată în documentației.

ZIUA de CLUJ l-a contactat pe Călin Cosma pentru a afla mai multe detalii despre motivele din spatele deciziei sale.

Mi-am înaintat demisia din Consiliul Județean Cluj. Eu am mai multe afaceri de care mă ocup. La una dintre ele am avut o problemă, unul dintre cei mai mari clienți ai mei a intrat în insolvență. Ne-a afectat activitatea, am fost nevoiți să disponibilizăm oameni, să reducem din cheltuieli. În consecință trebuie să muncesc mai mult. În cazul acesta chiar nu mai am timp să merg fizic la ședințele de CJ. Când se organizează ședințele cu prezență în sală se cam pierde toată ziua respectivă. Nu îmi mai permit să pierd acea zi, cel puțin deocamdată. Poate la anul dacă se mai remediază situația s-ar putea să candidez din nou. Acum nu mai am timp să mă ocup și de funcția de consilier județean. În cadrul partidului rămân în continuare secretar general al PMP Cluj, rămân membru de partid. Nu m-am certat cu nimeni”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Călin Cosma.

Locul vacant al PMP în Consiliul Județean Cluj ar putea fi preluat chiar de președintele PMP Cluj, fostul senator Vasile-Cristian Lungu.

Partidul Mișcarea Populară a câștigat, în urma alegerilor locale din 2020, două posturi de consilieri județeni. Unul i-a revenit lui Călin Ovidiu Cosma, iar celălalt lui Sorin Vasile Pintea.

Comenteaza