Deputat de Cluj, sesizare la ANI împotriva lui Liviu Dragnea

Deputat de Cluj, sesizare la ANI împotriva lui Liviu Dragnea
Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu, a depus miercuri la Agenţia Naţională de Integritate o sesizare în care solicită instituţiei să verifice modul în care liderul PSD şi-a dobândit averea.

„În calitate de membru al Camerei Deputaților din Parlamentul României doresc să vă sesizez cu privire la informațiile vehiculate prin intermediul mass-media în spațiul public cu privire la modul dubios în care domnul Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, și-a obținut averea.

Investigațiile jurnalistice pe care le atașez prezentei sesizări au trezit suspiciunea că domnul Liviu Dragnea, al treilea om în statul român, ar fi posesorul unei averi considerabile care nu se regăsește în nici una din declarațiile sale de avere sau interese depuse de-a lungul anilor în care a ocupat funcții de înaltă demnitate publică.

Consider că simpla suspiciune ce planează asupra unui înalt demnitar al statului român poate provoca daune considerabile atât asupra instituțiilor pe care acesta le reprezintă, cât și asupra propriei sale activități profesionale", a scris deputatul Emanuel Ungureanu în sesizarea către ANI.

În demersul său către instituţia de integritate, deputatul USR de Cluj invocă mai multe articole ale jurnaliştilor de investigaţii despre celebra vilă a lui Liviu Dragnea din Alexandria.


„Din munca jurnaliștilor de investigații rezultă faptul că una dintre proprietățile și anexele care nu ar fi procurate din veniturile legale realizate de Liviu Dragnea în calitate de șef al unor instituții publice,se află în municipiul Alexandria.
Pe terenul de peste 7.000 de metri pătrați din centrul orașului este construită o vilă enormă, o piscină de dimensiuni considerabile și un teren de tenis.
Terenul și facilitățile de pe el nu apar în declarațiile de avere și interese ale domnului Liviu Dragnea, motiv pentru care ar trebui să fie clarificată de către Agenție proveniența resurselor din care acesta a achiziționat terenul și imobilul împreună cu anexele. (...)
Tot din Alexandria vine și sesizarea legată de implicarea lui Liviu Dragnea în societatea comercială TelDrum. După cum bine se știe, această societate este o fostă regie autonomă aflată în proprietatea Consiliului Județean Teleroman în perioada în care Liviu Dragnea era președinte al acestei instituții.
Odată privatizată, TelDrum a devenit o foarte prosperă societate comercială, care a încasat sute de milioane de euro din contracte cu statul român. Din păcate, există suspiciunea că deținătorul acțiunilor la purtător ar fi chiar Liviu Dragnea, ceea ce ar fi foarte grav deoarece ar putea pune sub semnul semnul întrebării legalitatea modului în care această societate a obținut contractele cu entități administrative conduse direct sau prin interpuși de Liviu Dragnea", mai arată Emanuel Ungureanu în sesizarea către ANI.

Deputatul clujean cere Agenţiei de Integritate să clarifice dacă în cazul lui Liviu Dragnea există diferenţe evidente între veniturile obţinute din diverse funcţii publice şi averea dobândită.

„Tot din presă înțelegem că domnul Liviu Dragnea este pasionat de vacanțe exotice, mai ales în Brazilia. E limpede că salariile domniei sale obținute ca angajat al unor instituții publice nu îi permit stilul de viață pe care îl duce și cred că este de datoria Agenției Naționale de Integritate să clarifice dacă între averea dobândită pe parcursul exercitării funcției și veniturile realizate în aceeași perioadă există o diferență vădită, care nu poate fi justificată și să sesizeze instanța competentă pentru stabilirea părții de avere dobândită sau a bunului determinat dobândit cu caracter nejustificat și să solicite confiscarea acesteia de la domnul Liviu Dragnea, condamnat penal pentru fapte asimilate celor de corupție, actualmente, președinte al Camerei Deputaților", a mai scris în sesizare deputatul Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu a depus luna trecută şi o plangere penală împotriva liderului PSD Liviu Dragnea la DIICOT, cu privire la presupusele legături ale acestuia cu Tel Drum, prezentate în ancheta Rise Project.

 

Comenteaza