Deputat de Cluj, vaccinat cu doza 3: "Mă adresez acum în special celor care încă nu s-au vaccinat nici măcar cu prima doză"

Deputat de Cluj, vaccinat cu doza 3: "Mă adresez acum în special celor care încă nu s-au vaccinat nici măcar cu prima doză"

Csama Botond, deputat UDMR de Cluj, s-a vaccinat cu doza trei împotriva COVID. 

"Eu am ales să mă vaccinez din nou cu a treia doză. Mă adresez acum în special celor care încă nu s-au vaccinat nici măcar cu prima doză. În aceste săptămâni secțiile de terapie intensivă sunt solicitate la maxim, majoritatea pacienților care ajung acolo nu sunt vaccinați. Capacitatea unităților de ATI este însă limitată: poate veni acel moment când nu vor mai fi paturi libere, iar sistemul sanitar va fi copleșit, și nu va putea asigura asistență medicală tuturor pacienților. Și nu vorbim doar de tratarea acelor pacienți care ar fi avut șansa să se vaccineze și să nu mai ajungă la terapie intensivă, dar și a celor cu alte afecțiuni, care suferă de boli cronice și au nevoie de tratament: bunicii noștri sau chiar copiii noștri care încă nu pot fi vaccinați. Rog acele persoane care încă nu s-au imunizat să se gândească foarte serios și la acest aspect. Responsabilitatea lor este uriașă deoarece prin vaccinare se pot ajuta nu doar pe ei înșiși, dar și pe cei dragi, care nu au posibilitatea de a alege", transmite Botond. 

Comenteaza