Deputat PNL de Cluj, despre bătaia din Parlament: ''Încă un argument că e nevoie de vot uninominal''

Deputat PNL de Cluj, despre bătaia din Parlament: ''Încă un argument că e nevoie de vot uninominal''

Radu Moisin a comentat scandalul fără precedent din Parlamentul României, în urma căruia deputatul Florin Roman îl acuză pe fostul său coleg de partid, Dan Vîlceanu, că l-a bătut. 

Conflictul dintre cei doi a fost surprins de o cameră de supraveghere amplasată în holul care dă în plenul Camerei Deputaților, iar în imagini se poate observa lupta celor doi deputați, o parte din acțiune fiind desfășurată în afara unghiului camerei de filmat. La final pare că fostul ministru Dan Vîlceanu pleacă, Florin Roman fiind doborât la pământ. Ulterior, în spațiul public, au apărut mai multe imagini în care deputatul PNL ținea mâna la față. 

''Împăratul a rămas fără haine. Adică, oameni care să dădeau foarte moraliști de-alungul timpului și îi criticau pe alții pentru diferite atitudini, s-au dovedit ei înșiși agresivi și periculoși. Este jenant ce s-a întâmplat, îmi cer scuze în numele partidului pentru faptul că un fost coleg a fost în stare să facă așa aceva. 

Din acest episod este încă un argument că e nevoie de vot uninominal în România la Parlament. În lipsa votului nominal, pe liste vor apărea astfel de indivizi, unii agresori chiar fizic, alții nulități, alții care nici nu citesc ceea ce se votează", a declarat deputatul PNL Radu Moisin, la ZIUA LIVE. 

Votul uninominal este un tip de scrutin menționat în legislația sistemelor electorale, practicat în SUA și Marea Britanie. Acest tip de scrutin reprezintă modul de alegere direct al unor candidați individuali, opus sistemului de alegere pe liste întocmite de către partidele din viața politică a unui stat.

Comenteaza