Deputat PNL Sorin-Dan Moldovan: Măsurile luate din timp de către Guvernul PNL au făcut ca în România raportul deceselor la milionul de locuitori să fie mult mai bun în comparație cu alte state

Deputat PNL Sorin-Dan Moldovan: Măsurile luate din timp de către Guvernul PNL au făcut ca în România raportul deceselor la milionul de locuitori să fie mult mai bun în comparație cu alte state

Ieri, 18 mai, în România erau raportate 57 de decese la milionul de locuitori, în Suedia 366, Olanda 332.

Deputat Sorin-Dan Moldovan: "Au trecut cele două luni de stare de urgență și spun cu mulțumire că am reușit să trecem printr-un moment foarte greu fără să punem presiune prea mare pe sistemul medical. 

Din păcate, am văzut în țări mult mai dezvoltate, precum Franța, Italia și Spania, cum doctorii de la terapie intensivă nu făceau față numărului mare de cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19. În țara noastră doctorii nu au fost puși în fața unor decizii, cum ar fi pe cine ajuți să trăiască și pe cine lași să moară, așa cum din păcate am văzut ca s-a întâmplat în Spania și Italia.

Măsurile luate din timp de către Guvernul #PNL au făcut ca în România raportul deceselor la milionul de locuitori să fie mult mai bun în comparație cu alte state. Azi, 18 mai, în România erau raportate 57 de decese la milionul de locuitori, în Suedia 366, Olanda 332, Belgia 784, Franța 431, Italia 529, Spania 591 și Marea Britanie 513. Au fost măsuri grele, dar necesare și deși pentru unii pot părea exagerate, dacă suntem conștienți de starea sistemului de sănătate ne dăm seama că era singura soluție pentru a evita pierderi mari de vieți omenești din cauza pandemiei de coronavirus. Statistica o puteți găsi aici: https://www.worldometers.info/coronavirus/

Nu vreau să politizez subiectul, însă trebuie spus adevărul. Poate acest număr ar fi fost și mai mic, însă trebuie să ne aducem aminte de lipsurile pe care Guvernul PNL le-a găsit după mulți ani de guvernare PSD. În spitale nu erau măști, mănuși, combinezoane sau ochelari. Direcțiile de sănătate publică erau în moarte clinică, cum bine a spus premierul Ludovic Orban. Astăzi la două luni distanță, toate spitalele au echipamente de protecție, iar România a ajuns să producă astăzi peste 1 milion de măști pe zi, măști ce sunt esențiale atât la nivel medical cât și în rândul populației.
Testarea populației reprezintă un alt aspect în care îmbunătățirea a fost una semnificativă. Dacă la începutul pandemiei țara noastră reușea să facă puțin peste 400 de teste pe zi, astăzi se pot face peste 11 000 de teste pe zi. Un număr mai mare de teste reprezintă o situație mai clară asupra pandemiei.

Starea de alertă în care am intrat găsește statul român mult mai pregătit și asta datorită efortului și implicării Guvernului PNL.

Evident că opoziția nu vede acest lucru. Ei văd lucruri pe care probabil le-au scăpat cu vederea în ultimii ani în care au condus țara și în care nu au reușit să facă nimic pentru sistemul medical din România. Iar pentru opoziția care a ales să nu intre la guvernare fiindcă “nu este momentul”, mă întreb dacă ceea ce declară este pentru binele țării sau doar pentru binele scorului de partid.

În încheiere vreau să fac un apel de a respecta indicațiile autorităților. Purtați mască, spălați-vă cât mai des pe mâni și evitați deplasările dacă nu sunt necesare. Așa vă asigurați că rămâneți sănătoși pentru dumneavoastră în primul rând, dar și pentru cei dragi care țin la dumneavoastră."

Comenteaza