Deputat PSD de Cluj: „În judeţ sistemul de irigaţii arată ca după război"

Deputat PSD de Cluj: „În judeţ sistemul de irigaţii arată ca după război
Parlamentarul social-democrat Horia Nasra a adresat pe această temă o întrebare Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

„În județul Cluj, sistemul de irigaţii construit între anii 1968 şi 1972 pe râul Arieş pe o suprafaţă de teren de 5.880 hectare, in localitățile Moldoveneşti, Mihai Viteazu, Călăraşi şi Turda arată ca după război, hectare întregi rămânând neutilizate, și astfel Clujul a intrat în topul național al terenurilor degradate, cu peste 30.000 de hectare nevalorificate", afirmă deputatul PSD de Cluj Horia Nasra.

Deputatul l-a întrebat oficial pe ministrul Agriculturii ce măsuri se iau pentru a rezolva problema irigațiilor din Cluj. Nasra susţine că România dispune de un real potențial agricol de producție, care în condițiile folosirii depline, poate asigura cel puțin necesarul de hrană pentru români.

Dacă până la Revoluție aproape jumătate de ţară avea un sistem de irigaţii funcţional întins pe trei milioane de hectare, astăzi mai puţin de jumătate mai are potenţial de funcţionare, conform oficialilor Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare, a arătat parlamentarul social democrat.

 

Comenteaza