Update Deputat PSD de Cluj ”trădează” şi anunţă că votează Guvernul Orban. Va fi exclusă de partid

Deputat PSD de Cluj ”trădează” şi anunţă că votează Guvernul Orban. Va fi exclusă de partid
sigla psd

Deputatul PSD de Cluj Cristina Burciu anunță că va vota pentru învestirea Guvernului Orban, pe motiv că România nu își poate permite să intre într-o criză guvernamentală. Viorica Dăncilă a anunţat că parlamentarii care vor trăda vor fi excluşi din PSD.

Potrivit unei postări de miercuri de pe pagina sa de Facebook, Cristina Burciu a spus că vrea ca România să intre într-o zonă de stabilitate şi să nu fie pusă în pericol plata salariilor la finalul anului, pentru care e necesară rectificarea bugetară.

„Dincolo de culoarea politică a unui parlamentar, obiectivul oricărui ales este acela de a se asigura că acţiunile sale politice generează efecte pozitive pentru cetăţeni, şi nu invers. Vreau ca România să intre într-o zonă de stabilitate, vreau să nu fie pusă în pericol plata salariilor la finalul anului, pentru care e necesară rectificarea bugetară, vreau ca ratele bancare ale românilor să se menţină la un nivel rezonabil şi cursul de schimb să rămână în echilibru, vreau ca România să aibă buget de stat pentru anul viitor. Toate aceste lucruri nu se pot petrece câtă vreme România nu are un Guvern în funcţie. Am decis să susţin învestirea în funcţie a Guvernului propus de Ludovic Orban, pentru că România nu îşi poate permite să intre într-o criză guvernamentală”, scrie Burciu.

Aceasta susţine că o criză guvernamentală ar însemna ca situaţia fiecărui român să fie afectată de instabilitatea generată de neînvestirea unui nou Guvern.

Cristina Burciu a fost aleasă în 2016 deputat de Cluj pe listele PSD, alături de deputaţii Horia Nasra şi Cornel Itu şi senatorul Vasile Ilea.

UPDATE: Președintele executiv al PSD Cluj, Adrian Mlădinoiu, a anunțat că, potrivit directivelor interne, Cristina Burciu va fi exclusă din  partid.

„Așa cum președintele partidului a și declarat, există o decizie a Comitetului Executiv Național prin care toți cei care nu respectă decizia de a nu participa la cvorum pentru instalarea guvernului Orban vor fi excluși din partid. Cu atât mai mult cei care vor vota guvernul, vă dați seama”, a spus Mladinoiu pentru Ziar de Cluj.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza