News alert Deputata Burciu, propusă pentru excluderea din PSD după ce a votat Guvernul Orban

Deputata Burciu, propusă pentru excluderea din PSD după ce a votat Guvernul Orban

Preşedintele interimar al PSD Cluj, Liviu Alexa, a declarat că Biroul Permanent Judeţean (BPJ) Cluj a propus excluderea Cristinei Burciu din partid.

"Aseară, în Biroul Permanent Judeţean am luat decizia de a propune Comitetului Executiv Naţional excluderea ei din partid, având în vedere încălcarea deciziei partidului", a spus Liviu Alexa, pentru ZIUA de CLUJ.

Mai mult, BPJ al PSD Cluj a decis dizolvarea biroului organizaţiei de la Turda, revocarea primarului Cristian Matei de la conducerea acesteia şi numirea lui Mihai Mocanu, unul dintre foştii colaboratori ai lui Vasile Dâncu şi secretarul executiv al PSD Cluj, în funcţia de preşedinte interimar.

"Excluderea primarului de la Turda o va face biroul organizaţiei respective. Aseară, acel birou, tot în şedinţa BPJ a fost şi el dizolvat iar coordonator şi preşedinte interimar a fost numit Mihai Mocanu", a adăugat Alexa.

Deputatul Horia Nasra a adresat astăzi o scrisoare prin care atacă decizia luată de BPJ şi critică atitudinea noii conduceri judeţene faţă de primarul din Baciu, Ioan-Florin Mureşan, respectiv de primarul municipiului Turda şi îi asigură pe aceştia că încă au susţinerea social-democraţilor clujeni.

“Să forţezi excluderea primarului PSD din Baciu, liderul uneia dintre cele mai mari comune din România şi să jigneşti timp de o săptămână, în fiecare zi, primarul din Turda, municipiul campion în accesarea fondurilor europene la nivel national, este o dovadă de nebunie politică. (...) Prin urmare, îi somez pe cei trei intruşi cocoţaţi nestatutar în fruntea PSD Cluj să înţeleagă că orice excluderi şi schimbări în filială, în perioada de campanie electorală sunt lipsite de logică şi de legitimitate politică, deciziile fiind luate fără consultarea CEX-ului judeţean!” a transmis deputatul Horia Nasra.

De cealaltă parte, Liviu Alexa spune că Horia Nasra nu mai este membru de partid, întrucât nu i-a fost acceptată adeziunea, după revenirea de la Pro România:

"Domnul Horia Nasra este un papagal politic, care vorbeşte şi el în colivia lui de trădător. El nu înţelege că eu sunt într-o stare de interimat şi că din acest punct de vedere, puterile sunt diferite. De asemenea, domnul Nasra nu ştiu în ce calitate vorbeşte. El nu este membru PSD. Şi-a depus adeziunea înapoi la partid după ce şi-a luat-o în freză de la Pro România, trădând până şi acel partid şi crede că poate să revină în PSD. Îi spun domnului papagal politic Horia Nasra că el ar putea reveni, având în vedere prevederile statutului, peste un an de zile, când îl aşteptăm cu drag în Biroul Judeţean să îi luăm în considerare propunerea, despre care spun de pe acum că o să o refuzăm. Să ne lase el în pace cu sfaturile despre aşa ceva. Noi respectăm statutul, să nu fie îngrijorat. PSD nu este un partid în care să intri şi să pleci cum vrei tu", a mai spus preşedintele interimar al PSD Cluj.

Comenteaza