Exclusiv Deputatul Achimaș, discurs apăsat la început de 2024: „Marea provocare a anului este să contracarăm toate populismele de doi lei ale unor indivizi care habar n-au nimic despre nimic”

Deputatul Achimaș, discurs apăsat la început de 2024: „Marea provocare a anului este să contracarăm toate populismele de doi lei ale unor indivizi care habar n-au nimic despre nimic”

Deputatul PSD de Cluj, profesorul Patriciu Achimaș-Cadariu, consideră că sistemul de sănătate din România ar trebui reformat radical, dar este conștient că acest lucru este practic imposibil într-un an electoral așa cum este 2024.

Parlamentarul și chirurgul clujean a vorbit, pentru ZIUA de CLUJ, despre prioritățile sale din noul an, trecând în agendă și marea provocare a „super anului” electoral 2024, în opinia sa.

Prioritatea mea numărul unu rămâne aceeași: interesul pacienților de cancer. Vreau să mă asigur că legea va fi și pusă în aplicare. Desigur, etapizat, dar aceste etape să fie respectate clar. Mai este o lege la care am lucrat împreună cu mai mulți colegi, unde sunt inițiator: Spital fără durere. Și aceasta va intra în circuitul legislativ. Mai sunt și alte elemente care îmi doresc să îmbunătățească situația pacienților din spitalele noastre. 

Părerea mea este că sistemul de sănătate ar trebui reformat întru totul. Nu cred că aceste lucruri îl vor schimba electoral. Într-un an electoral așa cum este acesta, știm că nu este posibil. Așa că nu este cazul să vindem gogoși. Cred, în schimb, că anul 2024 este foarte important pentru democrație și trebuie să explicăm oamenilor foarte clar ce se poate face și ce nu se poate face.

Tocmai pentru a putea contracara toate populismele de doi lei ale unor indivizi care habar n-au nimic despre nimic. Pozează în apostolii neamului, dar cred că dacă vor ajunge la putere ar face praf tot ce înseamnă o minimă decență democratică în țara noastră. Cred că asta este marea provocare a anului acesta. Mă refer la oricine care vinde gogoși și spune oamenilor că alb e negru și invers, ei fiind total pe lângă subiect”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Achimaș-Cadariu.

Prof. univ. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, fost ministru al Sănătății, este cel care a inițiat și coordonat Planul Național de Prevenire şi Combatere a Cancerului, devenit lege.

Comenteaza