Deputatul Achimaș taxează declarațiile „rasiste” făcute de Viktor Orban în România: „E o politică de peșteră, un naționalism primitiv”

Deputatul Achimaș taxează declarațiile „rasiste” făcute de Viktor Orban în România: „E o politică de peșteră, un naționalism primitiv”
| Foto: csid.ro

Deputatul PSD de Cluj, prof. univ. dr. Patriciu Achimaș Cadariu, a reacționat la declarațiile făcute la Tușnad de către premierul Viktor Orban, potrivit cărora Ungaria respinge alte rase pentru a rămâne o națiune, lucru care s-a pierdut în țări occidentale în care europenii s-au amestecat cu non-europeni.

Potrivit unui comunicat de presă trimis ZIUA de CLUJ, parlamentarul clujean „reacționeză la declarațiile rasiste ale premierului Ungariei”.

E o politică de peșteră, un naționalism primitiv. Din păcate, nimeni nu vorbește despre progresul științei. Și știința, în anii 2000, ne-a adus decriptarea genomului uman. Adică, știm intim, în celulă, cine suntem și ce suntem. Și știm că suntem identici.

Știm că fie albi, negri, cu păr închis la culoare, cu ochi albaștri, cu pistrui sau fără suntem aceeași specie, suntem oameni, nu diferim prin nimic. Analizele genetice ne-au arătat cât de apropiați suntem și faptul că avem strămoși din toată lumea aceasta.

S-ar putea ca dincolo de acel gard (construit de Ungaria împotriva imigranților – n.red.) să fie un individ venit din Asia Mică care să împărtășească foarte multe gene comune cu Viktor Orban. Folosim doctrinele și ideologiile pentru a crea zâzanie, în loc să folosim aceste argumente ale științei”, a afirmat Patriciu Achimaș Cadariu.

Amintim, premierul Ungariei a criticat amestecarea raselor europene şi non-europene. „Noi maghiarii nu suntem o rasă mixtă şi nu vrem să devenim o rasă mixtă. Ţările în care europenii şi non-europenii se amestecă nu mai sunt naţiuni”, a spus Orbán, declarație care a stârnit imediat un val de indignare şi critici venite din partea partidelor de opoziţie şi a politicienilor europeni.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...