Deputatul AUR de Cluj: „Condamnăm ferm promovarea ilegală și agresivă a ideologiei de gen”

Deputatul AUR de Cluj: „Condamnăm ferm promovarea ilegală și agresivă a ideologiei de gen”
| Foto: ZIUA de CLUJ

Singurul parlamentar AUR de Cluj, deputatul Alin-Ilie Coleșa, susține că Parlamentul României a adoptat, în mod abuziv „Declarația privind Egalitatea de Gen în România”.

Potrivit deputatului clujean, această declarație a fost adoptată încălcând legea și regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, în contextul activităților legate de adoptarea Legii Bugetului de stat pe anul 2023.

„Declarația privind Egalitatea de Gen nu a trecut prin niciuna dintre comisiile Parlamentului, neexistând nicio modalitate de dezbatere și de modificare asupra ei. A fost publicată pe siturile Camerei și Senatului cu foarte puține ore înainte de începerea Plenului, în timp ce toți parlamentarii erau la ședințele comisiilor.

Această declarație se înscrie între politicile agresive promovate de Guvernul actul cu privire la ideologia de gen, dintre care amintim - Planul de Egalitate de Gen (Gender Equality Plan) care constituție condiție de finanțare pentru orice universitate sau instituție de cercetare și - „Manualul pentru predarea și integrarea la clasă a egalității de gen” - destinat învățământului preuniversitar.

Definirea conceptelor și direcțiilor declarației arată scopurile acesteia. Conceputul de gen este cel principal, din el derivând o multitudine de alte concepte, dintre cere amintim - cotele de gen. identitate de gen, integrarea perspectivei de gen în societate, limbajul neutru din perspectiva genului, așa-numitele drepturi reproductive, în fapt un așa-numit drept de avort și la finanțarea politicilor de promovare și implementare de la bugetul de stat.

Condamnăm ferm promovarea ilegală și agresivă a ideologiei de gen prin care se promovează o construcție artificială, anti-culturală, de extremă-stângă, neo-marxistă, în contradicție cu realitatea, cu biologia și cu logica și chiar în afara legislației naționale privind echitatea de șanse între bărbați și femei”, a transmis Alin-Ilie Coleșa.

Comenteaza