Video Deputatul Băltărețu trage un semnal de alarmă: „Putem ajunge ca UE să ne oprească fondurile europene, inclusiv PNRR-ul”

Deputatul Băltărețu trage un semnal de alarmă: „Putem ajunge ca UE să ne oprească fondurile europene, inclusiv PNRR-ul”
| Foto: Facebook.com/viorelbaltaretudeputat

Deputatul USR Cluj nu este mulțumit de măsurile fiscale asumate recent de Guvernul Ciolacu, prin care se măresc unele taxe și impozite.

Potrivit parlamentarului clujean, invitat la ZIUA LIVE, deficitul bugetar al României este enorm, iar acest lucru ar putea duce chiar la pierderea fondurilor europene.

Cred că este destul de clară și publică poziția noastră. USR este împotriva creșterilor de taxe, în special pentru mediul privat și cetățeni. Este foarte clar că soluția găsită de Guvern e una care pune presiune pe mediul economic, pe bugetul fiecărei cetățean. Nu rezolvă defapt problema sistemică pe care o avem și anume cheltuieli exagerate, umflate în zona administrației centrale și locale.

Este clar că, în momentul de față, statul român și administrația este foarte umflată. Vă dau și un exemplu să înțelegem cât de mare e dimensiunea acestui dezastru: dacă în primele 6 luni din 2020, an pandemic, am avut cheltuieli ale bugetului de stat de 189 miliarde euro, în primele 6 luni din 2023, același stat, condus de data aceasta de coaliția PNL-PSD, a avut cheltuieli de 284 miliarde. Este o creștere de peste 50%.

Noi venisem la guvernare împreună cu PNL să scăpăm de PSD și să facem o reformă a statului. Vedem că nu este niciun fel de reformă și cheltuielile cresc în continuare. Am ajuns în acest an într-o situație aproape fără ieșire. Deficitul bugetar este enorm, lucru care, evident, ne poate împinge în situația în care Uniunea Europeană să ne oprească fondurile europene, inclusiv PNRR-ul. Nu este de acceptat să se întâmple așa ceva. Soluția corectă ar trebui să fie reducerea cheltuielilor statului”, a declarat, la ZIUA LIVE, Viorel Băltărețu.

Comenteaza