Deputatul Mircia Giurgiu, invitat la muncă voluntară în Primăria Cluj-Napoca

Deputatul Mircia Giurgiu, invitat la muncă voluntară în Primăria Cluj-Napoca
Parlamentarul independent Mircia Giurgiu vrea să pună angajaţii primăriilor să umble în locul cetăţenilor după puzderia de avize necesare ridicării unei construcţii. Viceprimarul Radu Moisin îl invită să presteze voluntar, timp de o lună, această activitate în primăria clujeană.

Sesizat de cetăţeni privind numărul extrem de mare de autorizaţii şi avize necesare pentru ridicarea unei construcţii, care trebuie obţinute de la numeroase autorităţi, companii şi firme, dar mai ales pentru durata extrem de mare (peste jumătate de an) în care toate acestea pot fi obţinute, plus numeroasele drumuri, uneori impuse de birocraţia excesivă, Giurgiu vrea să treacă întreg acest efort în sarcina primăriilor. "Am început procesul de strângere a avizelor necesare în ianuarie, suntem în iulie şi nu am nici jumătate din ele. Probabil le voi avea pe toate în septembrie, octombrie, când nici un om cu mintea acasă nu se apucă de construit. Ca să nu mai spun că pentru toate se cer bani, uneori sume aberante", s-a plâns un cetăţean venit în audienţă la Giurgiu.

Deputatul independent a anunţat că în septembrie, când va începe viitoarea sesiune parlamentară, va depune un proiect de lege prin care va încerca să simplifice efortul birocratic la care este supus cetăţeanul. "Voi cere înfiinţarea unui ghişeu la primărie, unde cetăţeanul să depună toate actele necesare, taxele aferente, iar în termen de maximum 30 de zile primăria să-i obţină toate autorizaţiile şi avizele necesare, astfel încât acesta să poată începe lucrul. În cazul construcţiilor ridicate în locul altor construcţii existente sau în cazul extinderii unor construcţii existente, termenul în care primăria va trebui să livreze toate avizele necesare va fi de 15 zile", a declarat Giurgiu.

Viceprimarul Radu Moisin a ironizat propunerea fostului său coleg de partid. "Fiind în vacanţă parlamentară, i-aş recomanda domnului Giurgiu ca timp de o lună să vină să facă voluntariat la noi în primărie şi să încerce să facă ce solicită, să vadă ce înseamnă şi pe urmă să vadă dacă mai vine cu astfel de iniţiative", a comentat Moisin. El spune că primăria clujeană n-ar avea personal suficient pentru o asemenea sarcină.

 

 

Comenteaza