Deputatul Moisin, alături de instituțiile franceze din Cluj: „Anul acesta vor fi menținute și extinse modelele de bună practică europeană”

Deputatul Moisin, alături de instituțiile franceze din Cluj: „Anul acesta vor fi menținute și extinse modelele de bună practică europeană”
| Foto: Facebook.com/RaduMarinMoisin

La începutul acestui an, Franța a preluat președinția rotativă a Consiliului UE, iar printre acțiunile prioritare ale președinției franceze sunt sprijinirea tranziției ecologice și cea digitale.

Deputatul clujean Radu Moisin, care este și președintele grupului de prietenie dintre Camera Deputaților din România și Adunarea Națională din Franța a anunțat că, în cursul zilei de luni, a avut „onoarea la Ceremonia de Anul Nou organizată de Clubul Francofon de Afaceri din Cluj, Institutul Francez din Cluj și Agenția Consulară a Franței din Cluj-Napoca.

Evenimentul a fost deschis de Excelența Sa, doamna Laurence Auer, Ambasadoarea Franței în România. Potrivit parlamentarului liberal, și viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a fost prezent.

„Discuția din cadrul evenimentului s-a centrat pe principalele teme actuale, la 1 ianuarie 2022 Franța a preluat președinția rotativă a Consiliului UE, sub deviza „Relansare, putere, apartenență”.

Acțiunile prioritare ale președinției franceze sprijină tranziția ecologică și cea digitală și încurajează dezvoltarea unei viziuni europene comune, prin cultură, prin valorile noastre și prin istoria noastră comună.

În ceea ce privește Cluj-Napoca, în 2022 vor fi menținute și extinse modelele de bună practică europeană, susținând în acest mod prioritățile președinției franceze, precum și acțiunile de consolidare a legăturilor româno-franceze”, a transmis Moisin.

Comenteaza