Video Deputatul Moisin: „Războiul înseamnă moarte, violență, refugiați, sărăcie”

Deputatul Moisin: „Războiul înseamnă moarte, violență, refugiați, sărăcie”
| Foto: g4media.ro

Tot mai multe voci susțin că există posibilitatea declanșării unui conflict armat la Est de România, în contextul tensiunilor ruso-ucrainene.

Radu Moisin, deputat PNL Cluj, a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre ceea ce ar putea însemna un război între NATO și Rusia.

„Pe acest subiect vreau să precizez că tot ce voi spune este opinia mea personală. Într-adevăr, este cea mai gravă situație din ultimii 30 de ani, dar nu a apărut din senin. Primele mișcări de trupe au fost semnalate din luna martie a anului trecut. Nu știu de ce nu s-a încercat o rezolvare pe cale diplomatică a acestui potențial conflict.

La momentul actual, mi se pare că NATO și UE au făcut eforturi majore pentru detensionare, pentru a arăta Rusiei că pot coexista fără nici cea mai mică problemă. În schimb, partea rusă mi se pare extrem de greu de anticipat ce vrea să facă. Totul este posibil. Eu îmi doresc să nu se ajungă la un război”, a declarat, la ZIUA LIVE, Radu Moisin.

Parlamentarul clujean a descris astfel războiul: „Nu este nici un joc video, nici un film de acțiune. Războiul înseamnă moarte, violență extremă, mutilare, refugiați, sărăcie. Asta înseamnă un război real”.

Moisin este de părere că românii nu trebuie să se teamă totuși de un posibil conflict armat atât timp cât suntem parte a NATO. 

„Noi suntem la frontiera NATO și avem o poziție dificilă. Am fost granița ciocnirii tuturor imperiilor din această lume. România a plătit scump, cu vieți omenești, poziția sa geo-strategică extrem de tentantă pentru toate marile puteri. Românii trebuie să stea liniștiți. Suntem în NATO, iar din punctul meu de vedere nu va fi nicio problemă în țară atât timp cât rămânem în această alianță.

Dacă va izbucni un conflict în Ucraina, pentru noi vor fi probleme economice. Este clar acest lucru, fiind țară la granița cu un război. Ne putem aștepta și la refugiați. Nu trebuie să uităm că în Ucraina este o comunitate foarte mare de români, iar aceștia s-ar putea întoarce în țara mamă. Va fi din punct de vedere economic o lovitură pentru România”, a adăugat deputatul liberal.

loading...
Comenteaza