Deputatul Moldovan îi atacă pe Orban și Violeta Alexandru: „Au dus în derizoriu controlul parlamentar”

Deputatul Moldovan îi atacă pe Orban și Violeta Alexandru: „Au dus în derizoriu controlul parlamentar”
| Foto: Facebook.com/Sorin Moldovan

Parlamentarul clujean Sorin Moldovan susține că Ludovic Orban și Violeta Alexandru au transformat audierile de marţi din Comisia pentru drepturile omului a Camerei Deputaţilor, unde a participat şi jurnalista Emilia Şercan, într-un circ mediatic.

Deputatul PNL Cluj consideră că Emilia Șercan a fost prinsă la mijloc, iar scopul intervențiilor celor doi parlamentari ai noului partid Forța Dreptei a fost acela de a-l ataca pe premierul Nicolae Ciucă.

„Controlul parlamentar dus în derizoriu de Violeta Alexandru și Ludovic Orban! Consider că este necesar să lămurim spectacolul pus în scenă astăzi de Ludovic Orban și Violeta Alexandru prin intermediul ședinței Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale.

Folosindu-se de pretextul unei discuții referitoare la semnalările din spațiul public cu privire la posibile încălcări ale vieții private și amenințări la adresa doamnei jurnalist Emilia Șercan, cei doi ”apărători ai drepturilor omului” s-au folosit de platforma parlamentară pentru a relua o luptă deja pierdută.

Cum foarte bine a subliniat chiar doamna Șercan, teza de doctorat a domnului Ciucă a fost mai dezbătută decât cazul domniei sale, ședința comisiei transformându-se într-un circ mediatic, pus la cale de Ludovic Orban și Violeta Alexandru pentru a reapărea în spațiul public cu un subiect de interes.

În ceea ce privește structurile din Ministerul Afacerilor Interne, Romania și Ministerul Apararii Nationale, Romania, care prin natura activității lor sunt supuse controlului parlamentar specializat al Comisiilor pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, atunci când răspund invitațiilor altor structuri parlamentare, o fac având în vedere propria competență de a se pronunța în respectivele situații.

Trebuie să înțelegem că reprezentanții instituțiilor publice nu emit păreri sau opinii extrinseci domeniului de activitate. Cu atât mai mult, cazul invocat pentru inițierea dezbaterii de astăzi din Comisia pentru drepturile omului face obiectul unei anchete în curs, ceea ce înseamnă că nu pot fi dezvăluite informații referitoare la acest demers, urmărirea penală fiind nepublică.

Nu contest nevoia de a dezbate dreptul la viață privată și cazurile de încălcare a acesteia, ci din contră, susțin că o astfel de discuție trebuie să reprezinte un demers serios, nu unul dus în derizoriu de politicieni care trăiesc din amintirea puterii.

Atacul lui Ludovic Orban și a Violetei Alexandru la adresa domnului Ciucă a fost adevăratul scop al ședinței de astăzi, iar doamna Șercan, probabil fără să vrea, a fost un instrument folosit pentru a duce mai departe un război pur politic, fără interes real pentru posibile încălcări ale vieţii private.

Ca să concluzionăm, este de menționat faptul că teza de doctorat a domnului Nicolae Ionel Ciucă este în curs de verificare, iar premierul a avut toată deschiderea pentru a se lămuri acest subiect.

Cât despre situația doamnei Șercan, trebuie spus faptul că domnul ministru Lucian Bode a dispus o anchetă pentru a verifica situația reclamată. Trebuie amintit faptul că în urmă cu trei ani doamna Șercan a depus o plângere care ulterior a fost judecată. Cu puțină răbdare sunt sigur că adevărul va ieși la iveală și de această dată”, a transmis Moldovan.

Comenteaza