Video Deputatul Radu Moisin susține ideea lui Boc de reformă administrativă: „2025 este un termen realist și necesar”

Deputatul Radu Moisin susține ideea lui Boc de reformă administrativă: „2025 este un termen realist și necesar”
| Foto: Facebook.com/RaduMarinMoisin

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, consideră că reforma administrativă și de reorganizare teritorială a țării este un proiect necesar „ca și apa”.

Deputatul liberal Radu Moisin a fost întrebat, la ZIUA LIVE, cum vede tema reformei administrative prin care aparatul de stat ar putea deveni mai eficient la nivel local.

Sunt absolut de acord că trebuia deja făcută această reformă de mult timp. Primul Guvern care a luat în calcul în mod serios și a făcut toată documentația a fost Guvernul domnului Boc în 2011. Din păcate, în 2012 a fost demis prin moțiune de cenzură. Toate Guvernele care au venit după aceea au fugit de acest subiect. A mai fost o tentativă a USL-ului, dar au renunțat la acest proces.

Realist vorbind, este aproape imposibil să faci această reorganizare administrativ-teritorială înainte de alegeri, dar dacă și după 2024 vor fi niște forțe politice care să dorească acest lucru, anul 2025 este un termen realist și necesar. Un exemplu este Polonia, care după ce a făcut această reorganizare și au mult mai puține structuri regionale, au avut un boom economic”, a declarat, la ZIUA LIVE, Radu Moisin.

Edilul Clujului a mai spus  că „poate este nevoie să cadă un guvern în țară asta că să se facă reforma administrativă, eu regret că nu am apucat să întru în Parlament cu reforma administriva și reorganizarea teritorială cu riscul de a cădea guvernul la moțiunea de cenzură, dar rămânea marcat în istoria societii românești să nu mai fim sufocați de birocrație. Acest lucru nu va putea fi evitat, se va întâmplă oricum”.

''Nu poți face asemenea reformă în an electoral sau preelectoral, dar după 2024 PNL va continua guvernarea, într-o formă sau alta, sunt convins că va fi motorul reformării societății românești'', a încheiat Boc.

Comenteaza