Deputatul Tobă a fost exclus din comisia de Apărare a Camerei Deputaților / Sorin Moldovan: „Le mulțumesc colegilor care au votat”

Deputatul Tobă a fost exclus din comisia de Apărare a Camerei Deputaților / Sorin Moldovan: „Le mulțumesc colegilor care au votat”
| Foto: Facebook.com/Sorin Moldovan

Parlamentarul clujean Sorin Moldovan, care este vicepreședinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaților, i-a cerut, săptămâna trecută, deputatului Francis Tobă să demisioneze din comisie, după ce acesta ar fi solicitat o audiență la Ambasada Rusiei pentru a susține neutralitatea României în contextul conflictului militar din Ucraina.

Potrivit lui Moldovan, deputatul Tobă a fost exclus, marți, din Comisia de Apărare, printr-un proiect de hotărâre supus la vot.

„Săptămâna trecută am atras atenția public asupra pericolului pe care îl reprezintă participarea deputatului Fracisc Tobă, membru al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților, la o acțiune de propagandă a Rusiei, condusă de agentul rus Diana Șoșoacă.

I-am cerut demisia domnului Tobă din cadrul comisiei, însă cum aceasta nu s-a materializat, a fost inițiat un proiect de hotărâre prin care Plenul Camerei Deputaților a decis astăzi, prin vot, excluderea sa din comisie.

Le mulțumesc colegilor deputați care au votat într-un număr covârșitor proiectul de hotărâre prin care am eliminat această vulnerabilitate din cadrul comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

Într-o perioadă atât de complexă din punct de vedere al securității regionale, nu putem permite ca persoane care ar putea avea acces la cele mai sensibile informații să facă jocurile celor care agresează și comit crime de război în Ucraina”, a transmis deputatul PNL Cluj.

Comenteaza