Deşi campania începe abia peste o lună, bannerele candidaților răsar ca ciupercile după ploaie

Deşi campania începe abia peste o lună, bannerele candidaților răsar ca ciupercile după ploaie
| Foto: playtech.ro

Campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie este prevăzută să înceapă cu o lună înainte, adică pe 28 august. Multe partide și viitori candidați au început deja să-și plaseze bannerele electorale în public.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Unii au decis să fure startul campaniei pentru că legea nu le interzice. Mai ales că banii ar putea să-i raporteze abia în rapoartele financiare ale partidelor de anul viitor, iar candidaţii independenţi chiar pot să nu-i declare.

În campania electorală, însă, au voie să utilizeze doar afişe care trebuie să includă obligatoriu informaţii privind tirajul şi cine le-a produs.

Expertul electoral Septimius Pârvu numeşte perioada pre-electorală „pâmântul nimănui”. În această perioadă e greu să urmăreşti cine a comandat aceste bannere de promovare, în câte exemplare au fost făcute şi câţi bani s-au plătit pentru ele.

„Aici este un efect din păcate pervers al legii din 2015, care le-a interzis în campania electorală să mai folosească materiale gen meşuri, bannere. Dar toată campania s-a mutat practic în precampanie. Există o neclaritate şi o lipsă de legiferare legată de această perioadă că fiecare face cam ce vrea”, este de părere Septimius Pârvu, expert electoral EFOR.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza