Foto Dîncu, despre Europarlamentare: “Constat că există o tendință a oamenilor de a înțelege că proiectul european al României este unul foarte important“

Social democrații și liberalii au stabilit, joi, lista comună finală pentru alegerile europarlamentare din iunie. În acest context, liderul PSD Cluj, Vasile Dîncu, a vorbit despre importanța acestui scrutin pentru România.

Liderul PSD Cluj a susținut, sâmbătă, o conferință de presă, la Cluj-Napoca, alături de ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării Bogdan Ivan, care s-a aflat într-o vizită de lucru în municipiu. 

Vasile Dîncu a vorbit despre alegerile europarlamentare din această vară și a spus că a remarcat, din punct de vedere sociologic, un fenomen rar, "o surpriză".

"Vreau să vă spun o chestiune sociologică, o surpriză a mea. Rareori am văzut că atunci când două partide mari se aliază, se obțină suma scorurilor particulare, să zicem așa, sau chiar mai mult, ceea ce se întâmplă acum. Asta înseamnă că există o tendință a oamenilor de a înțelege că proiectul european este unul foarte important și pentru proiectul european la României este nevoie de mult mai multă unitate, de solidaritate, că nu mai putem să mergem cu interesurile noastre de partid, particulare, care să gestioneze și imaginea României și chiar caracterul european al dezvoltărilor viitoare. Este foarte important și pentru noi, este important, după părerea mea și pentru Europa, care este într-o perioadă de schimbare.

Europa trebuie să se schimbe în acest moment. Europa sub imperiul crizelor și a războiului din zonă se va schimba. Țările din Europa Centrală și de Est, cum este și România, vor avea o influență decisivă în chestiunea asta. O să vă prezint peste vreo două săptămâni proiectul nostru pentru Europa, proiectul Transilvaniei pentru Europa și al României, așa cum îl vedem noi din Transilvania", a spus Vasile Dîncu.

Liderul PSD Cluj a afirmat că prin depunerea listelor pentru europarlamentare, PSD și PNL au lansat nu doar o alianță electorală, ci și un proiect politic.

"Ieri alianța PSD-PNL a depus la biroul electoral central listele de candidați și am lansat, de fapt, în mod oficial o alianță electorală între Partidul Social-Democrat și Partidul Național-Liberal. Începem, de fapt, un proiect politic, în mod oficial, un proiect politic pe care ne-l dorim de o anvergură mult mai mare, care să meargă mai departe. Dar deocamdată vrem să vedem ce putem să obținem la aceste alegeri europarlamentare în paralel cu alegerile locale unde avem competiție".

Totodată, Vasile Dîncu a anunțat în prezența ministrului Digitalizării că "în două sau trei săptămâni o să lansăm la Cluj un proiect pentru o Românie activă în spațiu european, iar unul din domeniile foarte importante pentru noi este domeniul cercetării al IT-ului".

Lista de candidați PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie a fost validată, joi, de către conducerile ambelor partide. Aceasta este deschisă de pesedistul Mihai Tudose, urmat de liberalul clujean Rareș Bogdan.

Pe lista candidaților PSD-PNL la europarlamentare se mai află Gabriela Firea, Dan Motreanu, Claudiu Manda, Adina Vălean, Victor Negrescu, Daniel Buda, Vasile Dîncu, Maria Grapini, Segfried Mureșan, Dragoș Benea, Mircea Hava, Gheorghe Cîrciu, Gheorghe Falcă, Virgil Popescu, Dan Nica și Alexandru Muraru.

Comenteaza