Dîncu: Ne-am pregătit pentru peste o jumătate de milion de refugiați din Ucraina

Dîncu: Ne-am pregătit pentru peste o jumătate de milion de refugiați din Ucraina
| Foto: Getty Images

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a declarat, marți, că România s-a pregătit pentru "peste 500.000 de refugiați din Ucraina" și că "există un plan în acest sens în toate marile orașe, în vecinătatea granițelor".

"Există mai multe estimări, dar am putea să primim peste 500.000 de refugiaţi, aceasta este cifra pentru care ne-am pregătit noi împreună cu Ministerul de Interne şi cu celelalte instituţii care au în subordine acest lucru. (...) Sunt multe puncte. Există un plan în acest sens care este pregătit în toate marile oraşe, există zone pentru asta în vecinătatea graniţelor", a spus ministrul Apărării, Vasile Dîncu, la Parlament.

Potrivit acestuia, România nu se aşteaptă la fluxuri majore de refugiaţi din Ucraina, în contextul în care în 2014 cei mai mulţi au mers spre Polonia.

"Nici acum nu ne aşteptăm la fluxuri majore care să vină aici, dar niciodată nu se ştie, în funcţie de evoluţiile armate, dacă ar fi cazul, dar deocamdată vorbim de o situaţie ipotetică", a afirmat Dîncu, conform Agerpres.

Comenteaza