Dîncu: România nu este în pericol dacă Rusia atacă Ucraina. Ambasadorul Rusiei în România: Convoaiele NATO recent sosite în ţară contribuie la amplificarea tensiunilor

Dîncu: România nu este în pericol dacă Rusia atacă Ucraina. Ambasadorul Rusiei în România: Convoaiele NATO recent sosite în ţară contribuie la amplificarea tensiunilor
| Foto: Captură video Digi24

Convoaie militare NATO traversează ţara de la Vest la Est, dar România nu este în pericol din cauza situației tensionate dintre Rusia și Ucraina, a susţine ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Ambasadorul Rusiei în România e de altă părere.  

Ministrul Vasile Dîncu a fost întrebat la RFI dacă România este în pericol, în cazul în care Rusia atacă Ucraina.„România nu este în pericol și populația poate să stea liniștită din acest punct de vedere.

Noi suntem pregătiți pentru efectele colaterale care ar putea fi legate de un conflict, suntem pregătiți pentru a primi refugiați în această situație și pentru ajutoare de tip umanitar în această zonă, dar nu este cazul unui conflict care să afecteze direct România”, a declarat Dâncu. 

Vasile Dîncu a precizat că România are pregătite scenarii nu doar pentru o evacuare a românilor din Ucraina, dar şi pentru a primi refugiați pe teritoriul nostru, atât români, cât și de orice altă etnie. "De asemenea, suntem pregătiți și pentru alte scenarii, pentru a sprijini umanitar o evacuare, să spunem, din zona Ucrainei, a oamenilor”, a precizat ministrul Apărării. ​

Între timp, ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, a criticat suplimentarea trupelor NATO în zona Mării Negre și a spus că planurile Statelor Unite și ale Franței de a trimite militari în România contribuie la amplificarea tensiunilor.

Primele convoaiele militare NATO care au plecat din Germania şi au intrat în ţară pe la Vama Nădlac au ajuns vineri dimineaţa la baza militară de la Mihail Kogălniceanu din Constanţa. 

Comenteaza