Dîncu: "Trebuie ca România să se întoarcă acasă pentru cei care sunt acasă, dar nu se simt acasă" VIDEO

Dîncu:
Vicepremierul Vasile Dâncu a votat la Cluj, la Liceul Energetic. La ieşirea de la urne, a spus că politicienii trebuie să schimbe modul în care fac politică.

Vicepremierul clujean a venit la vot alături de soţia sa. A fost urmat de angajaţi ai SPP, având în vedere că este un demnitar înalt al statului român. A stat puţine momente în cabina de vot, iar la ieşire a vorbit despre nevoia politicienilor de a se schimba şi de a se orienta către oameni, nu către profit sau statistici.

"Am votat pentru resetarea sistemului, pentru schimbarea logicii politicii din România, pentru a trece de la politica dezbinării, a războiului politic permanent, la o politică a dezvoltării. Cred că anul acesta, în care suntem în ceasul al 12-lea, mai avem doi ani până la aniversarea statului național, trebuie să schimbăm complet modul în care facem politică, să facem un nou contract social.

În acest contract social oamenii trebuie puși pe primul loc, oamenii înaintea profitului. Trebuie să ne gândim la fericirea oamenilor și mai puțin la statistici. Am senzația că oamenii așteaptă de la politicieni altceva decât ceea ce am oferit noi până acum în 25 de ani și trebuie să ne coborâm la aceste vise simple ale oamenilor, ca principal scop al politicii.

România trebuie acum să facă mai mult o politică de dezvoltare, de politici publice și mai puțin una a luptei ideologice, a împărțirii României în două, o Românie bună și una rea, o Românie a celor curați și una a celor care nu sunt curați.

Este un moment în care trebuie să valorificăm ceea ce are bun România, resursele noastre, ca România să se întoarcă acasă pentru cei care sunt acasă, dar nu se simt acasă. O politică pentru oameni trebuie să fie scopul nostru în viitor și acesta e proiectul în care cred. Am votat singurul proiect de țara din campania electorală, proiectul de dezvoltare a României", a spus Dîncu.

Comenteaza