Discurs manifest al lui Rareș Bogdan în PE: „Aceasta este România! O țară sinceră, deși este cea mai atacată țară din UE în războiul informațional dus de un dictator împotriva civilizației occidentale”

Discurs manifest al lui Rareș Bogdan în PE: „Aceasta este România! O țară sinceră, deși este cea mai atacată țară din UE în războiul informațional dus de un dictator împotriva civilizației occidentale”

Europarlamentarul liberal a ținut un discurs, cu ocazia vizitei președintelui Klaus Iohannis la Strasbourg, în fața eurodeputaților prezenți în plenul Parlamentului European.

Prim-vicepreședintele PNL susține că cei de la Kremlin au înţeles că România este o miză colosală şi investeşte masiv în coruperea minţilor alegătorilor şi în încercarea de destabilizare a țării.

Domnule Președinte, Excelențele voastre,

Am avut privilegiul de a asculta, alături de dumneavoastră, analiza și viziunea unui adevărat om de stat, dl. Klaus Iohannis, Presedintele Romaniei în ultimii 9 ani, votat de 2 ori de aproape 7 milioane de români. Ați ascultat discursului unui om cu vocație europeană despre Europa si constructia europeana. Nu este un simplu discurs!

Aceasta este România, distinși colegi! Cea mai importantă țară pentru asigurarea securității UE la Marea Neagra si tara care are 650 de km de granita cu Ucraina! În Romania au primit adapost peste 7 milioane de ucraineni, femei, bătrâni și copii fugind din calea razboiului in ultimii doi ani. Romanii nu și-au blocat nici un moment granitele, nici nu i-au privit cu ostilitate pe cei care cautat sa-si salveze vietile lor si ale copiilor. Dimpotrivă, la nivel institutional, in frunte cu presedintele Iohannis si la nivel uman, fiecare roman si-a deschis inima si casa in fata refugiatilor.

Nu suntem nici cei mai bogati din Europa si nici cei mai ajutati din Europa. Dar avem un cult strămoșesc pentru ospitalitate și ajutor. Aceasta este România! O țară sinceră, deși este cea mai atacată țară din UE în războiul informațional dus de un dictator împotriva civilizației occidentale. Kremlinul a înțeles ca România este o miză colosală și investește masiv în coruperea minților alegătorilor si in incercarea de destabilizare a Romaniei si dinamitarea din interior a Uniunii Europeană. A valorilor civilizației occidentale”, a afirmat Rareș Bogdan.

Liberalul a dat asigurări că românii vor rămâne europeni prin excelență, iar președintele Iohannis va garanta până în ultima zi a mandatului său acest lucru.

Aceasta este România! Țara cu cel mai mare potențial energetic din Uniunea Europeană și de ale cărei investiții, finanțate și din bani europeni, nu puțini, dar nu destui!!! va depinde în mare măsură independența energetică a Europei. Președintele Iohannis, așa cum v-ați convins, este un șef de stat echilibrat și rațional, profund european. Așa cum mi-aș dori să vad si alți sefi de stat. În special în zonele vecine Romaniei. Este un președinte care a echilibrat intr-un mod admirabil interesul tarii sale, fără a afecta interesul Europei in regiune.

A trecut vremea individualităților și a ogoliilor. Viitorul va demonstra că echilibrul câștigă forței și nesăbuinței. În țara mea exista un cantec, cântat prima dată la 1859. Se numeste Hora Unirii iar versurile sunt așa: Unde-i unul nu-i putere/ La nevoi și la durere/Unde-s doi puterea creste/Și dusmanul nu sporeste. Hora Unirii în aceasta perioada complicată și plină de provocări de securitate poate fi adoptată ca mesaj, ca un adevărat imn al Europei actuale.

Pentru România, în istoria sa, principalul pericol a venit întotdeauna dinspre Est nu dinspre Vest așa cum au incercat comunistii si acum populistii si extremistii sa manipuleze. Românii, acum peste 500 de ani, l-a blocat pe Mehmmed Cuceritorul să transforme Europa creștină în pașalâc. Aceasta este România: țara care și-a asumat rolul de garant al frontierei estice a UE, și odată cu acest rol, și riscuri enorme. Și am o veste: țara mea nu se află în Schengen, din motive rușinoase pentru solidaritatea europeană. Luați aminte! Istoria ne învață că jumătățile de măsură nasc răni de nevindecat!

Aceasta este România, țara cu solul cel mai curat din Uniunea Europeana, cu cel mai mare procent de păduri raportat la suprafață, țara care poate hrăni nu doar 22 de milioane de români, ci alți 100 de milioane de europeni, dacă este ajutată și sprijinită. Români joacă un rol strategic la Marea Neagra, mai ales în actualul context de securitate. Ce poate să facă mai mult UE la Marea Neagră, pe lângă implicarea NATO? Aceasta este întrebarea la care aș dori să meditați, iar domnul președinte Iohannis să îmi răspundă. Dumnezeu să binecuvânteze România și Europa!”, a transmis Rareș Bogdan.

Discurs manifest al lui Rareș Bogdan în PE: „Aceasta este România! O țară sinceră, deși este cea mai atacată țară din UE în războiul informațional dus

Comenteaza