Discuții cu Iohannis despre nominalizarea lui Peter Eckstein Kovacs ca Avocat al Poporului

Discuții cu Iohannis despre nominalizarea lui Peter Eckstein Kovacs ca Avocat al Poporului
Eckstein Kovacs Peter | Foto: Andreea Alexandru, Mediafax Foto

Liderul USR, Dan Barna, a declarat marţi, la Cotroceni, că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre nominalizarea lui Peter Eckstein Kovacs pentru poziţia de Avocat al Poporului. El a mai spus că o eventuală susţinere a PSD ar reprezenta ”semn de întoarcere spre normalitate pentru România”.

”Am discutat şi cu preşedintele de propunerea USR ca Peter Eckstein Kovacs să fie nominalizat şi să fie susţinut pentru poziţia de Avocat al Poporului. Coagulăm în momentul de faţă o susţinere parlamentară destul de mare pentrui dl. Kovacs”, a declarat după consultările de la Palatul Cotroceni dan Barna.

El a mai spus că PNL şi UDMR sunt de acord cu această propunere. ”Vom avea în perioada următoare discuţii şi cu dl. Ponta şi cred că ar fi o decizie înţeleaptă şi o decizie prin care şi PSD, dacă ar accepta-o, ar putea să mai dea un semn de întoarcere spre normalitate pentru România”, a adăugat Barna.

Senatorul USR Mihai Goţiu a anunţat, pe pagina lui de Facebook, că opoziţia va susţine un candidat unic la funcţia de Avocat al Poporului. „M-au întrebat prieteni, să le confirm dacă e adevărat sau nu că USR, PNL şi PMP îl susţin pe Eckstein-Kovacs Peter pentru funcţia de Avocat al Poporului, în condiţiile în care mandatul lui Victor Ciorbea a expirat în această lună. Da, e adevărat.

Am discutat acest lucru cu colegii din USR şi am ajuns la concluzia că este o idee cât se poate de binevenită, urmând să reluăm discuţia pe tema asta, după alegeri. Ceea ce s-a şi întâmplat, astăzi (ieri- n. r.). Nu am participat la discuţiile liderilor grupurilor din opoziţie, de la Camera Deputaţilor, dar mi s-a confirmat că şi cei de la PNL, şi cei de la PMP au considerat benefică şi viabilă propunerea”, a scris senatorul pe reţeaua de socializare.

Eckstein Kovacs Peter a fost senator din partea UDMR până în anul 2008, iar între anii 2009 - 2011 a fost consilierul fostului preşedinte Traian Băsescu. Eckstein este unul dintre membii fondatori ai UDMR şi a condus platforma liberală din cadrul Uniunii.

Comenteaza