Dispută politică pe impozitarea IT-iștilor. PNL, da, PSD, ba

Dispută politică pe impozitarea IT-iștilor. PNL, da, PSD, ba

Partidul aflat la guvernare și principalul partid din opoziție, dar care a câștigat recentele alegeri europarlamentare din România, au poziții diferite față de impozitarea veniturilor obținute de angajații din industria informatică.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

“Industria IT din România a generat locuri de muncă și miliarde de euro, domnule Ludovic Orban. În urmă cu 16-19 ani, avea sub 10.000 de angajați. Astăzi, sunt de cel puțin 10 ori mai mulți, industria IT producând anual 5-6 miliarde de euro! Ludovic Orban a declarat că nu este de acord cu facilitățile fiscale din IT.

Liderul PNL sau nu înțelege IT-ul sau nu este interesat de această industrie. Fără îndoială că facilitățile fiscale acordate în ultimii ani IT-ului au avut rolul lor în dezvoltarea industriei viitorului, care face parte din rândul industriilor creative şi care în ultimii 3-4 ani a ajuns să aibă o contribuţie în produsul intern brut la concurență cu agricultura.

Practic, facilitățile fiscale din IT au fost atât în avantajul angajaților, cât şi în cel al angajatorilor. Prin urmare, dacă domnul Orban nu înțelege importanța industriei IT și a facilităților acordate, îi sugerez să se abțină de la comentarii. Tăcerea salvează parțial ignoranța”, a menționat liderul PSD Cluj, Horia Nasra.

Președintele PNL a declarat că nu i se pare normal ca persoanele care lucrează în IT să fie scutiți de plata impozitului pe venit. „Orice venit trebuie impozitat. Nu poți să creezi facilități fiscale care îmbracă forma unor privilegii. IT-iștii câștigă cel mai bine în România. A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, vă spun sincer. De ce?

Păi un angajat dintr-o forjă sau un șofer de tir care muncesc în condiții extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit și altul care încasează venituri semnificative și altul care încasează venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuție, de ce să nu plătească impozit? Neutralitatea fiscală e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat”, spune Ludovic Orban.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza