Divorţ cerut între partidele perdante de la parlamentare. „Membrii ALDE şi PRO România vor drumuri separate”

Divorţ cerut între partidele perdante de la parlamentare. „Membrii ALDE şi PRO România vor drumuri separate”
| Foto: adevarul.ro

Liderul ALDE Dâmboviţa, Petre Ionel, membrii ALDE, dar şi cei din PRO România „îşi manifestă dorinţa de a merge pe drumuri separate”: „ E clar că nu a fost decât un compromis de ultima oră, deloc de bun augur”.

„România are prioritate! Alegerile generale au fost pierdute, dovadă că fuziunea prin absorbţie nu a fost bine primită de către români. Personal, am tras semnalul de alarmă încă de la început, pentru că oamenii nu văd cu ochi buni unirea unor extreme politice, reprezentate de adevăraţii liberali şi renegaţii socialişti. E clar că nu a fost decât un compromis de ultima oră, deloc de bun augur”, afirmă Petre Ionel, potrivit Mediafax.

El spune că, în prezent, „membrii ALDE, dar şi cei din PRO România îşi manifestă dorinţa de a merge pe drumuri separate”.

„Este bine cunoscut faptul că am depus întâmpinare în procesul de fuziune dintre cele două partide, însă am convingerea că fuziunea poate fi denunţată şi de comun acord. Politica la fel şi legile sunt făcute de oameni pentru oameni! În concluzie, solicit public conducerii celor două partide separea politică prin strângere de mână. Am încredere că se înţelege faptul că altfel nu se poate”, conchide politicianul.

PRO România şi ALDE au decis, într-un congres comun, organizat în noiembrie 2020, fuziunea celor două partide. Membrii ALDE au candidat pe listele Pro România la alegerile generale, însă formaţiunea nu a trecut pragul electoral.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza