Doar o „mână” de oameni la protestul din Cluj împotriva alianței PSD-PNL. Ce spun organizatorii

Doar o „mână” de oameni la protestul din Cluj împotriva alianței PSD-PNL. Ce spun organizatorii
| Foto: dejeanul.ro

Grupul civic Umbrela Anticorupție Cluj a organizat, duminică seara, un protest împotriva alianței de guvernare PSD-PNL. Clujenii nu prea s-au înghesuit la manifestare, aproximativ 20 de persoane fiind prezente la eveniment.

Organizatorii protestului, grupul civic Umbrela Anticorupție Cluj, nu au obținut autorizație pentru eveniment, astfel că jandarmii prezenți le-au cerut oamenilor participanți la adunare să se împrăștie pentru a nu risca sancțiuni.

Evenimentul de azi (duminică, n.red.) a fost unul restrâns și cu valoare simbolică. Din păcate, tocmai la început ne-am trezit cu o problema tehnică: portavocea care ieri părea perfect functională, ne-a luat prin surprindere și a refuzat să mai pornească.

Am incercat câteva minute bune să remediem situația schimbând trei seturi de baterii diferite. Însă fără succes, problema fiind niște fire de contact ce țin de echipament în sine. ,,Ghinion!", ne-ar spune un înțelept în viață! Într-un final, ne-am dat seama că trebuie să renunțăm la ea și vocea noastră va trebui să fie suficientă.

Ne-am strâns toți participanții într-un cerc și am vorbit liber despre ce ne-a scos în stradă, de ce e nevoie să spargem gheața cu o astfel de acțiune fie că suntem mulți, fie că suntem puțini, când niște politicieni și-au încălcat Cuvântul față de noi toți în cel mai dezonorant mod posibil. Așa cum fac cetățenii oricărei țări civilizate cu care aspirăm sa semănăm.

Dupa câteva minute, apare Jandarmeria care a început să legitimeze protestatarii ce luaseră cuvântul, printre ei fiind și colegii de-ai noștri și dl profesor Dumitru Cornel Valcu. Eram siguri că ne-am ales cu câteva amenzi, însă ulterior ni s-a comunicat că am scăpat doar cu avertismente de data asta”, au transmis aceștia, pe pagina lor de Facebook.

Reprezentanții grupului civic Umbrela Anticorupție Cluij au mai precizat că, echipamentele noi sunt pe drum și data viitoare „le vom oferi atenția și volumul portavocii pe care îl merită! Ne revanșăm, stați liniștiți! Promitem!”.

Protestul a fost îndreptat în special împotriva PNL, care, potrivit organizatorilor, i-a trădat pe oameni prin alianța cu PSD, liberalii având la alegerile parlamentare din 2020 un discurs tocmai împotriva social-democraților.

Comenteaza