Doar un clujean la alegerile de sâmbătă din PDL VIDEO

Doar un clujean la alegerile de sâmbătă din PDL VIDEO
Democrat-liberalii aleg azi secunzii lui Blaga. Clujul are un singur candidat, senatorul Alin Tişe, care urmăreşte un post de vicepreşedinte cu atribuţii în zona de administraţie publică. Un al doilea clujean face parte deja din conducerea centrală a PDL. Este vorba de Daniel Buda, preşedintele Comisiei de Etică şi Litigii a partidului.

Deşi are trei contracandidaţi, Alin Tişe speră să îşi convingă colegii să îi acorde un nou mandat de vicepreşedinte. De această dată nu unul regional, ci unul specializat pe zona de administraţie, funcţie asimilată ministeriabililor din Guvernul din umbră pregătit de PDL.

"Mi-am depus candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al departamentului de administraţie publică. Este un departament important. Aceste departamente vor pregăti viitorul guvern din umbră al PDL", a precizat Tişe.

Susţinător al moţiunii Elenei Udrea la congresul de acum două săptămâni, preşedintele organizaţiei de tineret din PDL Cluj, Radu Moisin, a anunţat că va susţine orice candidatură din Cluj.

Radu Moisin "Nu ştiu lista candidaţilor, nu m-am interesat cine candidează?
Reporter: Aveţi un candidat la funcţia de vicepreşedinte. Îl veţi susţine?
R.M. - Cu siguranţă

Există şi democrat-liberali care nu mai vor să audă de vreo funcţie în partid. Este vorba de "reformiştii" din tabăra Monicăi Macovei.

"Nu vom candida la nici o funcţie, părerea noastră e că nu suntem îndreptăţiţi. COlegii noştri îşi doresc o altă conducere. E corect ca dl Blaga să aibă o conducere dintre susţinătorii moţiunii domniei sale", a arătat Adrian Papahagi, membru al PDL.

619 delegaţi vor alege la Consiliul Naţional de sâmbătă Biroul Permanent al PDL, unde pentru cele 50 de funcţii de conducere s-au înscris peste 120 de candidaţi.

 

Comenteaza