Video Doi ani cu USR în Consiliul Local. Mesaj pentru Boc: "Clujul merită mai mult!"

Doi ani cu USR în Consiliul Local. Mesaj pentru Boc: "Clujul merită mai mult!"

Consilierii USR au prezentat bilanțul primilor 2 ani de mandat, precum și angajamentele pentru următoarea perioadă. Conform acestora, au adus mai multă transparență și dezbatere în forul local, și au pus presiune pe administrația PNL-UDMR. 

„În primul rând, am reușit  să impunem pe agenda publică câteva probleme care treceau pe sub radarul administrației: criza locurilor în creșe, lipsa infrastructurii educaționale în cartierele noi, modul absolut disfuncțional în care aceste cartiere s-au dezvoltat, traficul din ce în ce mai dificil și lipsa infrastructurii pentru mobilitatea alternativă, protecția zonei Hoia sau probleme ce țin de spitalele clujene", a declarat Alexandra Oană, lider de grup al consilierilor USR.

Pe lângă aceste probleme sistemice, atenția consililerilor s-a îndreptat și către probleme punctuale, ale vieții de zi cu zi din cartierele clujene: „Pentru noi Clujul nu se întinde de la Primărie până la Regională. Am dus în departamentele din Primărie probleme precum asfaltarea unor străzi și alei, reabilitarea de trotuare sau securizarea de alei pietonale, curățenia în locuri de joacă  și spații verzi și am reușit să obținem rezolvarea acestor deficiențe aparent minore, dar cu impact imediat în viața cetățenilor."

În ședințele de Consiliu, consilierii USR au ridicat subiecte controversate pentru administrația locală, precum: Hotelul Cristian, achizițiile ilicite făcute de managerul Sălii Polivalentă, sporurile din Primărie, execuția bugetară deficitară sau construcțiile ilegale.

Nu a lipsit nici activitatea la firul ierbii, consilierii USR fiind cei mai activi din acest punct de vedere: „Am fost constant prezenți pe străzile orașului, am organizat vizite pe teren, întâlniri de cartier și discuții cu cetățenii și am folosit pârghiile de care dispunem pentru a duce problemele lor în atenția administrației. Și nu în ultimul rând, am inițiat  proiecte de hotărâri de consiliu local pentru a pune presiune pe Primărie să accelereze implementarea unor proiecte așteptate de clujeni: hub-urile educaționale în cartierele noi, construirea de creșe în toate cartierele, achiziția sediului Universității Dimitrie Cantemir pentru a-l transforma în spațiu școlar, master planul pentru arealul Hoia-Baciu sau construcția unei noi maternități." a explicat Alexandra Oană în prima parte a conferinței de presă.

Liderul consilierilor USR a transmis un mesaj atât clujenilor, cât și primarului Emil Boc: „O spun cât se poate de clar - Clujul merită mai mult! Cetățenii ne-au ales să facem proiecte și mai puțin PR. Și asta este ce ne propunem pentru a doua jumătate de mandat."

Care sunt prioritățile consilierilor USR Cluj pentru următorii 2 ani

Alexandra Oană a prezentat obiectivele pentru această perioadă:  „Vedem că piața locuirii a rămas în urmă față de piața muncii, vedem că infrastructura și serviciile sunt subdimensionate pentru nevoile actuale ale orașului, vedem că nu există suficiente locuințe accesibile, nu există suficiente creșe, școli, parcuri, iar clujenii suportă niște costuri extrem de ridicate, pentru o calitate a vieții încă departe de cea a orașelor europene cu care ne comparăm.

Orașul este administrat retroactiv, nu guvernat proactiv. Nu pentru că am duce  lipsă de strategii, ci din cauză că implementarea acestora rămâne de domeniul retoricii. Noi vom continua să luptăm pentru realizarea acelor proiecte esențiale pentru o viața mai bună în Cluj: hub-urile educaționale din Bună Ziua și Borhanci, o  maternitate nouă în oraș, transport public eficient și mobilitate verde, zonă metropolitană coerent dezvoltată, urbanism sustenabil, centura nord, protecția arealului Hoia-Baciu.

De asemenea, vom continua să fim acel partid care comunică cu cetățenii orașului la acea calitate pe care aceștia o merită. ”.


 

Comenteaza