Dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis s-ar putea judeca mai repede

Dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis s-ar putea judeca mai repede
Cererea prin care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) cere preschimbarea termenului din dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis va fi judecată luni de instanţa supremă.

Miercuri, ANI a cerut instanţei supreme să judece mai repede dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, considerând că judecata ar trebui să aibă loc înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, nu la două zile după, respectiv în 18 noiembrie, scrie realitatea.net.

Îniţial, Înalta Curte fixase termenul de judecată pentru Klaus Iohannis pe 18 noiembrie, la două zile după data desfășurării celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Instanţa supremă trebuie să decidă definitiv dacă primarul Sibiului a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat municipiul în adunările generale ale acţionarilor societăţilor Apă Canal şi Pieţe sau dacă raportul ANI va fi anulat.

În 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

Comenteaza