Dosarul lui Iohannis va fi judecat în recurs la Înalta Curte în 14 ianuarie 2015

Dosarul lui Iohannis va fi judecat în recurs la Înalta Curte în 14 ianuarie 2015
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis în principiu recursul ANI, în dosarul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis, iar un termen nou a fost fixat pentru 14 ianuarie 2015.

 

Dosarul lui Klaus Iohannis a ajuns la o nouă etapă. ÎCCJ a admis in principiu recursul ANI, în dosarul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis, un termen nou a fost fixat pentru 14 ianuarie, scrie realitatea.net

În prima instanţă, la Curtea de Apel Alba, Iohannis a câştigat procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care-l acuza de incompatibilitate. ANI a făcut însă recurs la Înalta Curte.

În aprilie 2013, ANI anunţa că primarul Sibiului se află în incompatibilitate, deoarece este şi reprezentantul municipiului în AGA unor societăţi de interes local.

În 9 decembrie, Curtea Constituţională(CCR) va dezbate articolul de lege în baza căruia ANI a declarat incompatibili mai mulţi aleşi locali, între care şi Klaus Iohannis, ceea ce prespune că există posibilitatea ca CCR să declare neconstituțional tocmai articolul în baza căruia președintele ales este judecat pentru incompatibilitate.

 

 

 

 

Comenteaza