Două zile de vot pentru alegerile locale? Senatorii au luat astăzi decizia finală

Două zile de vot pentru alegerile locale? Senatorii au luat astăzi decizia finală
| Foto: Someseanul.ro

Senatul a respins, marţi, în plen, un proiect privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din anul 2020 prin care pentru scrutinul din 27 septembrie sunt propuse două zile pentru exprimarea votului de către alegători.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Inițiatorul proiectului a fost senatorul USR, Florina Presadă, iar acesta viza modificarea şi completarea Legii 135/2020 privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din anul 2020.

Raportul de respingere al propunerii legislative propus plenului de Comisia juridică a întrunit 86 voturi "pentru" şi 44 "împotrivă".

„Am propus ca durata procesului de vot să fie de două zile, astfel încât să diminuăm riscul de infectare cu SARS-COV2 în rândul alegătorilor. Avem nevoie de vot pe timpul a două zile pentru un vot în siguranţă pe 27 septembrie.

Sunt lucruri pe care şi le doresc şi românii, după cum arată un sondaj recent - 63% dintre simpatizanţii tuturor partidelor şi-au exprimat interesul pentru mai multe zile de vot, pentru securizarea procesului de vot în pandemie, iar 82% dintre românii cu drept de vot cer creşterea numărului secţiilor de votare”, a afirmat Florin Presadă în plen, potrivit Agerpres.

Ea a mai spus că evoluţia pandemiei e din ce in ce mai îngrijorătoare și că proiectul a fost respins fără motive întemeiate.

„În ultima săptămână, avem o medie zilnică de 1.200 cazuri noi de infectări cu noul coronavirus.(...) La Comisia juridică s-a dat un raport de respingere fără discuţii serioase cu experţi epidemiologi. Modificarea poate fi adoptată în timp util, iar ajustarea calendarului electoral putea fi făcută prin hotărâre de Guvern", a explicat senatorul Presadă.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza