Dragnea a depus o cerere la Rahova. Unde vrea să lucreze de luni

Dragnea a depus o cerere la Rahova. Unde vrea să lucreze de luni
| Foto: realitatea.net

Termenul de carantină în cazul detenției lui Liviu Dragnea se apropie de final. Luni este a 21-a și ultima zi de carantină pentru fostul președinte PSD, iar șefii penitenciarului trebuie să decidă unde va fi plasat pentru ispășirea pedepsei de trei ani și jumătate.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, Liviu Dragnea ar vrea să rămână în continuare încarcerat la Penitenciarul Rahova, după expirarea perioadei de carantină.

Comisia Penitenciarului Rahova trebuie să se reunească luni și să decidă unde își va ispăși Liviu Dragnea pedeapsa de 3 ani și 6 luni de închisoare, pronunțată în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că Liviu Dragnea a depus o cerere pentru a rămâne în continuare în regim de detenție la Penitenciarul Rahova, astfel încât familia și cei apropiați să-l poată vizita.

În ultima vreme s-a speculat în presă că Liviu Dragnea ar putea să ajungă la penitenciarul Jilava sau la cel din Mehedinți. Potrivit Antena 3, Dragnea ar fi solicitat conducerii penitenciarului să lucreze la cantina penitenciarului sau la garaj.

O altă solicitare pe care Liviu Dragnea ar fi făcut-o ar fi aceea că își dorește să lucreze la popota penitenciarului, adică la cantină, la mâncare, sau la garaj.

Liviu Dragnea se află încarcerat în prezent la Penitenciarul Rahova, unde e încă în perioada de carantină, luni fiind cea de-a 21-a zi de carantină și ultima pentru fostul președinte al Partidului Social Democrat.

Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, şi Ştefan Dragnea, fiul fostului lider PSD, au ajuns sâmbătă după amiază la Penitenciarul Rahova. Cei doi nu au făcut declaraţii la intrare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv, pe 27 mai, pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Completul de cinci judecători a menţinut pedeapsa aplicată de instanţa de fond.

Vizita Irinei Tănase vine la o zi după ce în presă au apărut informații conform cărora aceasta și-ar fi vizitat partenerul la Penitenciarul Rahova, în afara orelor de stabilite de unitatea de detenție. Conform informațiilor din presă, Irina Tănase și-ar fi făcut apariția la vorbitorul de la Penitenciarul Rahova, sâmbăta trecută, după ora 19.30, iar întâlnirea dintre aceasta și Dragnea ar fi durat aproximativ 40 de minute. Irina Tănase a negat aceste informaţii.

Comenteaza