Dragnea a înăbuşit revolta. Horia Nasra va conduce PSD Cluj în alegerile parlamentare

Dragnea a înăbuşit revolta. Horia Nasra va conduce PSD Cluj în alegerile parlamentare
Cei 26 de „răsculaţi” din PSD plecaţi la „stăpânire” cu jalba-n proţap se întorc la Cluj cu coada între picioare. Liviu Dragnea nu l-a primit decât pe deputatul Cornel Itu, prin intermediul cărora le-a transmis că au bătut drumul capitalei de pomană.

După ce luni s-a întâlnit cu secretarul general al PSD, Marian Neacşu, grupul răzvrătiţilor de la Cluj împotriva numirii, „de la centru", a lui Horia Nasra în fruntea organizaţiei judeţene, trăgea nădejde să-l convingă marţi pe şeful cel mare, dacă nu să-l înlocuiască pe Nasra cu deputatul Cornel Itu (lucru imposibil, deoarece doar Comitetul Executiv, cel care l-a numit pe Nasra, l-ar putea înlocui), măcar să-i impună liderului demisionar al organizaţiei municipale de tineret să organizeze, cu maximă urgenţă, Coferinţa Judeţeană în care social-democraţii clujeni să-şi aleagă o nouă conducere legitimă.

Ei bine, Liviu Dragnea nu doar că nu i-a primit, acceptând să stea de vorbă doar cu un delegat al grupului (iar acesta a fost deputatul Cornel Itu), dar le-a şi transmis că nu se schimbă absolut nimic, adică Horia Nasra va rămâne preşedinte interimar al PSD Cluj cel puţin până după alegerile parlamentare, termen până la care Dragnea a interzis să se organizeze alegeri în organizaţie. Cu alte cuvinte, Horia Nasra va fi cel care va conduce PSD Cluj în campania electorală pentru alegerile parlamentare, dar va şi răspunde de rezultatul pe care social-democraţii îl vor obţine la toamnă în judeţul Cluj.

„Mesajul a fost foarte clar: rămâne cum a stabilit domnul preşedinte Dragnea, Horia Nasra va conduce organizaţia până după alegerile parlamentare. Propunerea noastră era să organizăm alegeri, pentru că aveam suficient timp pentru asta, ca să intrăm în alegerile parlamentare cu o conducere legitimă. Există o altă viziune decât a noastră, n-avem decât să respectăm decizia preşedintelui. Vom vedea la toamnă cine a avut dreptate", a declarat lidera revoltei, primăriţa din Chinteni, Lucia Suciu.

Horia Nasra

În aceeaşi zi, tot la Bucureşti, s-a întâlnit şi Nasra atât cu Neacşu, cât şi cu Dragnea, primind asigurări că nu-şi va pierde funcţia abia dobândită. „Mi s-a spus că situaţia e stabilă şi ce s-a hotărât în Comitetul Executiv rămâne în totalitate în vigoare. În maxim o săptămână voi constitui noul birou, după care îmi voi prezenta public strategia într-o conferinţă de presă. În ce-i priveşte pe cei nemulţumiţi de numirea mea în această funcţie, eu îmi respect, în continuare, toţi colegii de partid şi voi purta discuţioi individuale cu fiecare", a spus Nasra.

El susţine că nu se teme de un posibil sabotaj din partea celor nemulţumiţi în timpul campaniei electorale din toamnă, lucru sugerat de ultimele cuvinte ale primăriţei din Chinteni. „Nu există situaţii fără risc în viaţă, în general, însă respectul colegilor se obţine prin experienţele comune, inclusiv politice. Am încredere în colegii mei şi în organizaţia mea, nu cred că se va întâmpla aşa ceva", a afirmat noul şef al social-democraţilor clujeni. El susţine că nu i s-a impus, de la Bucureşti, nici un target electoral pentru alegerile parlamentare. „Am un target propus, nu impus, dar voi vorbi despre toate acestea în proxima conferinţă de presă", a adăugat Nasra.

 

Comenteaza